Hlavní obsah

Razula láká na sobotní testování skialpů a večerní skialpový závod

Novinky, Martina Žáčková

Ski areál Razula ve Velkých Karlovicích připravil na sobotu 26. ledna speciální akci pro zájemce, kteří si chtějí vyzkoušet skialpining. Tento sport, založený na zdolávání horských terénů na lyžích se speciální skluznicí a vázáním, se v poslední době těší čím dál větší popularitě.

Foto: archiv Ski areálu Razula
Článek

Zájemci si budou moci během dne až do 17:30 hodin na sjezdovce Razula bezplatně otestovat skialpové vybavení Dynafit. Půjčovat se budou nejen lyže s vázáním, ale k vyzkoušení budou také boty a hole nebo speciální sportovní kompresí oblečení CEP.

Od 18 hodin proběhne na sjezdovce Razula skialpový hobby závod pro širokou veřejnost na trase dlouhé 6 kilometrů s převýšením 600 metrů.

Podmínky pro lyžaře jsou ve Velkých Karlovicích stále výborné. Na sjezdovkách Ski areálu Razula je 80 centimetrů přírodního i technického sněhu, upraveny jsou také stopy pro běžkaře v údolí.

Už za dva týdny, v sobotu 9. února, se ve Velkých Karlovicích uskuteční další sportovní akce - noční běžkařský závod na 15 kilometrů Noční stopa Valachy. Součástí budou i odpolední závody pro děti na kratší vzdálenosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám