Hlavní obsah

Rapperka SharkaSs pracuje na svém prvním albu

Novinky, Šárka Geroldová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rapperka SharkaSs, takřka jediná zástupkyně českého ženského rapu, momentálně pracuje na své první desce s názvem Prostor. SharkaSs patří mezi mladé interprety, přesto chce se svým albem oslovit i starší publikum.

Foto: Manon Deboise
Článek

Šárka pochází z Prahy. Ve svých sedmnácti letech se zúčastnila s rapperem Reppym televizní soutěže Česko Slovensko má talent, kde předváděli tzv. freestyle rap (rýmování z místa na dané téma). Díky této zkušenosti navázala spoustu kontaktů, přesto dosud nezískala žádný sponzoring pro svůj hudební rozvoj a vše si financuje sama.

Skoro každý víkend jezdí vystupovat na hudební akce po celé České republice. Vystupovala na festivalech jako Hip Hop Kemp, Prague Pride či Votvírák. Ačkoliv se hudbě věnuje pět let, vytvořit své první album se rozhodla nedávno.

Je pro ni velkým úspěchem, že její vznik desky finančně podpořil Ochranný svaz autorský, a album může být proto nahráno v jednom z nejlepších nahrávacích studií v Praze. Deska by měla vyjít v únoru. Hudební produkce se ujali Blanka Maderová a Dušan Lipert.

Album bude obsahovat 8 písní. SharkaSs se nebála experimentovat, na albu se objeví rockové i orientální prvky. Texty jsou převážně o životě, o kritice společnosti, o vnitřním stavu člověka či o úspěchu. SharkaSs je známá spíše mezi jejími vrstevníky, ale doufá, že pomocí této desky se jí to podaří změnit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám