Hlavní obsah

Rally Krkonoše má schválenou trať

Novinky, Pavla Hlavatá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý 12. dubna v odpoledních hodinách se v trutnovském Autostylu sešli zástupci pořadatele Rally Krkonoše se zástupcem Asociace jezdců rally, aby se společně podívali na trať pátého ročníku populárního závodu.

Foto: Pavla Hlavatá

Rally Krkonoše

Článek

Schvalování trati je již třetím rokem nedílnou součástí přípravy každé automobilové soutěže v České republice. Jejím cílem je zajištění co největší bezpečnosti pro diváky i zúčastněné posádky. Teprve po doložení schvalovacího zápisu jsou potvrzena zvláštní ustanovení – základní dokument jednotlivých rally.

Letošní konzultace se zúčastnil za Asociaci jezdců Petr Černohorský. Pořadatele reprezentovali ředitel závodu Vladimír Hlavatý, hlavní činovnice pro bezpečnost Blanka Hlavatá, vedoucí trati Ing. Jaroslav Rufer, vedoucí RZ 3, 7 Bernartická Mirek Krčmář, zástupce Autostylu a vedoucí prostoru startu a cíle Daniel Říha a tajemnice soutěže Ing. Pavla Hlavatá.

Na první RZ Starobucká byly ve spolupráci s Petrem Černohorským vytipovány dva prostory pro umístění zpomalovacího retardéru, který má za úkol snížit okamžitou rychlost závodních vozů. Ostatní rychlostní zkoušky prošly kontrolou bez dalších změn a rovněž servisní zóna v bývalých kasárnách byla označena za plně vyhovující.

"Jsem rád, že jsme se shodli na umístění plánovaných zpomalovacích prvků. Je vidět, že máme na otázku bezpečnosti stejný názor,“ říká ředitel Rally Krkonoše Vladimír Hlavatý.

Nyní již nezbývá než vyčkat na přidělení schvalovacího čísla ASN a zveřejnit zvláštní ustanovení 5. Rally Krkonoše, která do Trutnova zavítá ve dnech 17. a 18. června.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám