Hlavní obsah

Rajské filmové noci v Plasích uzavře Tajemství hradu v Karpatech

Novinky, Monika Bundová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Letošní rajské filmové noci zakončíme oblíbenou českou komedií na motivy vědecko-fantastického románu Julese Verna - Tajemný hrad v Karpatech. Na dvoře konventu tak diváci v pátek 21. srpna uvidí od devíti večer legendární snímek režiséra Oldřicha Lipského z roku 1981.

Foto: Monika Bundová

Rajská filmová noc

Článek

Ke konci prázdnin tak diváky čeká napětí s Michalem Dočolomanským v hlavní roli. Těšit se můžeme také na další výborné české herce, jako Miloše Kopeckého, Rudolfa Hrušínského, Vlastimila Brodského a Evelynu Steimarovou.

Tajemství hradu v Karpatech patří mezi oblíbené české filmy. Tato komedie divákům nabízí „detektivní příběh”, kde se kromě hraběte Telekeho z Tölökö představí také tajemný baron Robert Gorc z Gorce, či šílený vědec Orfanik.

Atmosféru letního kina dokreslí prostředí rajského dvora. Konvent bude otevřen od 20:45 hodin, abyste se mohli před začátkem třeba projít ambitem a kochat se Santiniho architekturou.

Reklama

Výběr článků

Načítám