Hlavní obsah

Rajhradský pěvecký sbor vystoupil s koncertem Vánoční zpívání 2016

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 10. ledna zazpíval v kostele Božského Srdce Ježíšova v areálu kláštera sester Těšitelek Rajhradský pěvecký sbor. Představily se všechny tři jeho části: Rajhrášek sdružující nejmenší zpěváčky, Dontík využívaný mládeží a Donton pro dospělé.

Foto: Jiří Smutný

Donton

Článek

Koncert se konal na závěr vánoční doby a veřejnost o něj projevila značný zájem. Kostel byl plný a před ním nebylo kde zaparkovat.

První doslal slovo Rajhrášek. Zazpíval například Dej Bůh štěstí, Já malý přicházím koledovat, Na nebesích hvězdička vychází, Děti u jesliček a Pastýři. Děti zpívaly s nadšením a sklidily ze všech největší potlesk.

Dontík přednesl mimo jiné Kuku, kuku, chaso vzhůru, K Ježíškovi do Betléma půjdeme, Gloria, Confitemini Domino, Vánoční, Cesta do Betléma nebo Bim bam. Bylo zjevné, že tito pěvci již mají několikaletou praxi a vědí, co chtějí. Nakonec, i repertoár na dnešní koncert si vybrali sami.

Donton zvolil písně jako Intráda, Vtom se zjevila lidem Boží láska, Nebojte se, A hned s andělem přišly nebeské zástupy, některé části z Vánoční kantáty a v závěru to byla klasická Tichá noc. Zkušení sboroví pěvci ukázali, že je jejich koníček skutečně baví.

V závěru si všichni dohromady zazpívali ještě jeden kánon a na úplný konec i s nadšeným publikem Narodil se Kristus Pán. Představená kláštera všem poděkovala a v závěru svého krátkého proslovu řekla: „Nebuďte smutní z toho, že končí Vánoce, protože letos budou ještě jedny.“ Přesvědčila tak o tom, že sestry Těšitelky v tom utěšování opravdu umějí chodit.

Reklama

Výběr článků

Načítám