Hlavní obsah

Radůza připravuje album, ve kterém rozkládá svět

Novinky, Petr Mráček

První dáma českého písničkářství Radůza se chystá vydat přelomové album s názvem Gaia. V autorských písních rozkládá svět optikou svého vidění na atomy, aby z nich na jiném místě a v jiném čase složila nové zvuky, příběhy a obrazy.

Foto: archív Supraphon

Radůza

Článek

Slova jejích písní se chovají nečekaně, vtáhnou posluchače do svébytného světa, kterým nelze projít beze změny.

„Prošla jsem za poslední dva roky výraznými životními změnami, které značně ovlivnily můj pohled na svět a to se samozřejmě projevilo i v tvorbě. Své emoce teď transformuji jinou cestou,” uvedla Radůza.

Na rozdíl od posledního alba, které nahrávala zpěvačka živě na koncertech, se nyní opět vrátila do studia spolu se svou doprovodnou kapelou, kterou tvoří kytarista Josef Štěpánek, bubeník David Landštof a houslista Jan Cidlinský. Na albu se však objeví i nečekaní hosté. Dále na nahrávce spolupracuje zvukový mistr Michal Pekárek. Autorka se podílí i na vyznění výtvarné koncepce obalu, která vychází z jejího koníčku - intuitivní lukostřelby.

Album vyjde začátkem března v jejím vlastním vydavatelství Radůza records ve spolupráci s firmou Supraphon, která se postará o distribuci fyzických nosičů i digitální prodej. Symbolické křty budou probíhat v rámci celého turné a pražský křest se uskuteční v Malostranské Besedě 27. a 28. března, vždy od 20.30 hodin. Vstupenky jsou k dostání v pokladně Malostranské besedy.

Reklama

Výběr článků

Načítám