Hlavní obsah

Radka Fišarová zpívala a besedovala v ostravském Domě knihy Librex

Novinky, Josef Zajíc

Vynikající jazzová a muzikálová zpěvačka, herečka a šansoniérka Radka Fišarová besedovala v pátek 4. ledna v ostravském Domě knihy Librex o svých koncertech a muzikálových představeních. V sobotu 5. ledna vystoupí jako host v Národním divadle moravskoslezském v muzikálu Divotvorný hrnec.

Foto: Josef Zajíc

Radka Fišarová v ostravkém LIBREXU. 4.1.2013

Článek

Beseda byla prokládána ukázkami z jejich koncertních vystoupení. Radka Fišarová zavzpomínala na své začátky, kdy chodila do lidové školy umění na sólový zpěv. Pak vystudovala Konzervatoř Jaroslava Ježka v Praze obor jazzový zpěv a muzikál.

Ve dvaceti letech byla obsazena režisérem Petrem Novotným do muzikálu Evita, což, jak sama říká, bylo jejím přelomovým obdobím. Pak již nastudovala řadu dalších rolí v atraktivních muzikálech, jako jsou Vlasy, Tři mušketýři, Kleopatra, Lucretia Borgia, Rebelové, Elixír života, Angelika, Dráček, Kat Mydlář, Qasimodo a Divotvorný hrnec, který nastudovala v Jihočeském divadle. Nastudováním muzikálu Edith: vrabčák z předměstí zesílil její vztah k šansonu. I proto účastníkům besedy zazpívala píseň Edith Piaf Ničeho nelituji.

V druhé části odpovídala na dotazy přítomných diváků, kteří se mj. zajímali o její pěvecké vzory.                                                     

"Nikdy jsem neměla nějaké velké vzory. Můj tatínek mi vždycky říkal, najdi si sama svoje místo, potom se nemusíš s nikým srovnávat. Stejně je každý originál a jde o to, že tam, kde ty se najdeš, to zpívej. Já jsem si vlastně ani nehledala vzory, ale spíše jsem jen poslouchala jednotlivé zpěváky, ale hlavně, chci říci, jsem spíše poslouchala chlapy než ženy. Takže já, když se řekne jazz nebo swing, tak jsem měla ráda Tonyho Beneta nebo ze šansoniérů Charlese Aznavura," uvedla Radka Fišarová.

Odpovídala na další a další otázky a mimo jiné divákům prozradila, že byla režisérem Lumírem Olšovským a šéfkou souboru opereta/muzikál Národního divadla moravskoslezského v Ostravě Gabrielou Petrákovou oslovena a tak v sobotu 5. ledna od 18.30 bude zpívat v divadle Jiřího Myrona v muzikálu Divotvorný hrnec roli Belindy.

Radka Fišarová je na "volné noze", ale - jak sama říká - domovskou scénou je pro ni divadlo Broadway a Hybernia, kde hraje, zpívá a tančí nejvíce muzikálových představení. V průběhu besedy zazpívala ještě další dva šansony z repertoáru svého koncertního turné Malá pocta velké Edith Piaf. Po ukončení besedy se uskutečnila autogramiáda.

Radka Fišarová v muzikálu Divotvorný hrnec vystoupí ještě 5. února v 18.30 v divadle Jiřího Myrona.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám