Hlavní obsah

Řádil ve voliérách jako pominutý, několik ptáků zranil, káně museli utratit

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zřejmě kvůli zisku chtěl zatím neznámý gauner z dolnobřežanského zookoutku ukrást z voliéry dravce. Zjevně byl nezkušený, šel jen po kořisti, s opeřenci to neuměl. Při řádění poškodil několik voliér, policie ho snad vypátrá. K činu došlo v době od 15. března od 15.00 hodin do 16. března do 6.00 hodin.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

U první voliéry poškodil pletivo, vnikl dovnitř a snažil se zde odchytit umístěná káňata. Jedno káně z místa pravděpodobně uletělo, druhému způsobil zranění takového charakteru, že jej přivolaný veterinář musel na místě utratit.

„Druhou voliéru rovněž poškodil a zřejmě odcizil jednu z poštolek. Dvě poštolky zranil. Následně vnikl do třetí voliéry, kde byli umístěni bažanti. Dva z nich zřejmě také odcizil a jednoho zranil. V neposlední řadě poškodil i čtvrtou voliéru, kde byli umístěni holubi. V současné době policisté zjišťují, zda byli ptáci odcizeni. Vzhledem k poškození voliér mohli někteří z nich také uletět,” informovala policejní mluvčí Marcela Pučelíková 

Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání několika trestných činů: poškození cizí věci, krádež a týrání zvířat. V případě odsouzení hrozí pachateli až tříletý trest odnětí svobody.

Reklama

Výběr článků

Načítám