Hlavní obsah

Radek Málek přemohl kulturistickou Olympii

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři zlaté medaile získal v minulých dnech brněnský Radek Málek na vrcholné světové soutěži v kulturistice INBA Natural Olympia 2012 v USA. Muž, který letos vybojoval také trojí zlato na Světových hrách hasičů v Sydney, je už dvacet let profesionálním hasičem.

Foto: HZS JMK
Článek

Radek Málek vybojoval na nejprestižnějším světovém klání v naturální kulturistice v nevadském Renu zlaté medaile v otevřené soutěži a v kategorii Masters1 (40 – 50 let). Třetí zlatou medaili získal za celkové absolutní vítězství. Skvělým výsledkem si zajistil právo startovat v příštím ročníku světové soutěže.

Příslušník HZS Jihomoravského kraje tak dosáhl na dosud nejvyšší ocenění své sportovní kariéry. Málek, který je držitelem řady titulů z republikových i mezinárodních soutěží, letos mj. zvítězil na mistrovství ČR, Evropy i světa. Tři zlaté medaile, z toho dvě v kulturistice a jednu v silovém trojboji, vybojoval také na Světových hrách hasičů v australském Sydney.

Třiačtyřicetiletý Radek Málek se naturální kulturistice (kulturistice bez anabolických steroidů, růstových hormonů a jiných látek dopingového charakteru) věnuje od 14 let. Je milovníkem cyklistiky a vysokohorské turistiky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám