Hlavní obsah

Pytlák ukradl stovky ryb, asi se zásobuje na Vánoce

Novinky, Vratislav Konečný

Za pytláctví bývaly ve středověku těžké tresty, do lesa či k rybníku na pych se málokdo odvážil. V posledních letech s e naopak pytlačí jak o závod, zvěř se střílí z aut, kusy se masakrují, ryby se kradou rovnou nejlépe z celého rybníka. Podobně se stalo minulý týden v Kublově na Berounsku.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

Neznámý  pachatel v době od 16.30 hodin dne 16. září do 12.30 hodin dne 18. září u bývalého koupaliště v k. o. Kublov, lokalita U křížku, odstranil horní dřevěné víko stavidla a vytáhl dřevěné zábrany. Tím  vypustil rybník, z něhož odcizil na 200 kusů různých druhů ryb.

„Způsobená škoda je vyčíslena na 16 500 korun. Za pytláctví hrozí pachateli v případě odsouzení až dvouletý trest odnětí svobody, zákaz činnosti nebo propadnutí věci,” informovala mluvčí Policie ČR Beroun Marcela Pučelíková.

Policisté nevylučují, že se pytlák bude snažit odcizené ryby nabízet k prodeji např. do restauračních zařízení. Informace související s tímto případem mohou občané sdělit policistům na Obvodní oddělení Zdice nebo na tel. 974 872 730.

Reklama

Výběr článků

Načítám