Hlavní obsah

Putovní zvon pro projekt Na kole dětem již zvoní

Novinky, Matěj Motyčka

O velikonočním víkendu byl v Deštném v Orlických horách odlit poslední ze série celkem 13 zvonů pro projekt Na kole dětem - budou symbolem letošního již 8.ročníku veřejné cyklotour napříč celou Českou republikou.

Foto: Matěj Motyčka
Článek

Do jeho výroby se zapojil i sám leader projektu Josef Zimovčák a slavnostnímu aktu přihlíželi i další z týmu projektu. Tento téměř tříkilogramový zvon svým zvoněním zahájí akci na severu Čech v Ústí nad Labem, ale lidem do srdcí bude zvonit po trase cyklotour v řadě obcí a měst z celé ČR, a to až do svého cíle v Rouchovanech na jižní Moravě.

Mistr zvonař Jan Šeda přislíbil účast jak na zahájení, tak při ukončení této akce. Putovní zvon bude po úspěšném absolvování více než 1200 km dlouhé tour vydražen na pomoc onkologicky nemocným dětem.

To je také cíl tohoto veřejného a zároveň sportovního projektu!

Deštné v Orlických horách je zároveň jedním z etapových míst, dojezdovým místem 3. etapy.

Cyklotým projektu v čele s Josefem Zimovčákem na jeho vysokém kole jste však při příležitosti odlévání posledního zvonu mohli potkat v okolí Deštného již nyní.

Přidejte se také, na jednu z etap či jen některou část trasy v termínu od 31. května do 10. června, a podpořte tuto akci i aktivně. Celkem tři z deseti etap budou patřit právě Orlickým horám a Podorlicku, pojďte s námi objevit tento krásný kraj naší země.

Další informace:

Další informace: www.nakoledetem.cz

www.mojeorlickehory.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám