Hlavní obsah

Putovní trofej pro šipkového mistra kraje se stěhuje do České Skalice

Novinky, Ondřej Vylíčil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlavní ligová soutěž družstev Unie šipkových organizací má za sebou na Královéhradecku 24. ročník. Po sedmileté nadvládě týmů z Hradce Králové, v čele s šestinásobnými vítězi Truhles, se mistrem Královéhradecka stal celek z jiného města.

Foto: Ondřej Vylíčil

Hráči vítěze Extraligy Královéhradecka Prima Plus Česká Skalice

Článek

Prima Plus Česká Skalice - tak zní jméno nového šampióna, který se stal teprve druhým týmem ze severní části kraje, jemuž se podařilo Extraligu vyhrát. Před osmi lety se stejný kousek povedl úpické Republice. Ta ovšem nejvyšší soutěž letos paradoxně opouští. Triumf českoskalických je naprosto zasloužený, když tabulku ovládli s luxusním náskokem devíti bodů. Přišel po jejich tříletém účinkování v nejvyšší soutěži, kdy postupně obsadili čtvrtou, druhou a nyní první pozici.

Díky tomuto výsledku se mohou chystat i na Mistrovství České republiky kategorie A, kam se společně se stříbrnými Pivaři z Habřiny a bronzovými Truhles Hradec Králové vydají reprezentovat Královéhradecko na konci června. Právě z šampionátu této kategorie vede cesta do nejvyšší soutěže naší země Superligy, kde již řadu sezón nastupují dva týmy našeho kraje Maséři Hradec Králové a 40+ Trutnov. Do elitní soutěže postoupí první dva celky mistrovství.

Pěkných výsledků dosáhly oba extraligoví nováčci. Černý Sup Starý Rokytník je pátým nejlepším týmem kraje, Fekobe Pilníkov ukončil sezónu ještě o stupínek výše. V první pětce jsou tedy tři mužstva ze severu, což v letech minulých zvykem rozhodně nebývalo.

Boje o udržení v krajské nejvyšší soutěži byly rozuzleny již dlouho před koncem. Do B ligy se poroučejí arnultovický Soudek a úpická Republika. Ta nejvyšší soutěž opouští přesně po dvaceti letech - impozantní a zároveň smutný to příběh.

Kompletní výsledky Extraligy i nižších soutěží lze vyhledat na oficiálním webu šipkového sportu www.sipky.org/khk-s.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám