Hlavní obsah

Putovní pohár krytého plaveckého bazénu v Ústí nad Orlicí získala místní ZŠ Bratří Čapků

Novinky, Stanislava Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sportovní a vzdělávací o. p. s. v Ústí nad Orlicí uzavřela v úterý 22. března štafetovými plavbami II. ročník plaveckých závodů okresní školní ligy 2015/2016 udělením putovního poháru vítězi.

Foto: Stanislava Dvořáková

V úterý 22.března společnost Tepvos čekala na další zápis vítěze na Putovní pohár.

Článek

Po úspěšném průběhu plaveckých závodů ve školním roce 2013/2014 a 2014/2015 byl v úterý 22. března druhým kolem okresní školní ligy uzavřen II. ročník plaveckých závodů O putovní pohár krytého plaveckého bazénu v Ústí nad Orlicí.

Po zkušenostech a stálém zájmu škol o plavání pokračovalo Sportovní a vzdělávací o. p. s. i v školním roce 2015/2016 pořádáním plaveckého štafetového závodu. Závod je určen pro žáky 5. až 9. tříd základních škol a nižší ročníky víceletých gymnázií a probíhá dvoukolově s rozdělením do pěti věkových kategorií v štafetovém závodě na 200 metrů.

První kolo proběhlo 20. října 2015 za tradiční účasti 6 škol s počtem 120 plavců a plavkyň. Vítězem se stala ZŠ Bratří Čapků Ústí nad Orlicí s plným ziskem 50 bodů.

Druhého kola se účastnilo 112 dětí těchto 6 škol, které si všechny mimo ZŠ Dolní Libchavy, která si o jedno místo pohoršila, získané pořadí z prvního kola udržely.

Na 1. místě a tím i vítězem Putovního poháru pro školní rok 2015/16 se stala ZŠ Bratří Čapků Ústí nad Orlicí se ziskem 98 bodů (50+48), kdy jen v kategorii D byla předstižena ZŠ Dolní Libchavy.

Na 2. místě skončila ZŠ 28. října Žamberk se ziskem 52 bodů (28+24) a na 3. místě se umístila ZŠ Komenského Ústí nad Orlicí se ziskem 50 bodů (22+28).

Na 4. místě skončila ZŠ Dolní Libchavy se ziskem 45 bodů (22+23), na 5. místě ZŠ Sv. Čecha Choceň s 30 body (16+14), která však závodila pouze v kategorii E a B, a na 6. místě gymnázium Ústí nad Orlicí s 20 body (10+10) za účast ve třech kategoriích B, C a D.

Na uspořádání plaveckých závodů se vedle Sportovní a vzdělávací o. p. s. podílela společnost Tepvos, úsek rekreační služby a plavecká škola Chobotnice, město Ústí nad Orlicí, které zajistilo plakety pro 1. -  3. místo a 14 partnerů, s jejichž pomocí byla zajištěna malá pozornost pro každého soutěžícího.

Plakety vítězným školám předal jednatel společnosti Tepvos ing. Martin Pirkl a Bc. Veronika Krajnová z úseku RS. Hlavní cenu Putovní pohár ve tvaru skleněné kapky předal jeden z partnerů soutěže, Pavel Čada, ředitel Stavebního bytového družstva Ústí nad Orlicí.

Mimo poháru a plaket společnost Tepvos za 1. místo věnovala škole zdarma jednorázový pobyt v krytém bazénu v odpoledních hodinách, za 2. místo slevu 50 procent na jednorázový pobyt v krytém bazénu v odpoledních hodinách a za 3. místo slevu 30 procent na jednorázový pobyt v krytém bazénu v odpoledních hodinách.

Další odměnou je účast 13. května v superfinále, kde se utkají vítězné štafety z Rychnova nad Kněžnou, Litomyšle a Ústí nad Orlicí, které bude v kategorii E, A, B, C reprezentovat ZŠ Bratří Čapků a v kategorii D ZŠ Dolní Libchavy.

Reklama

Výběr článků

Načítám