Hlavní obsah

Půjčky se důvěřivá žena nedočkala, navíc přišla o šest tisíc na poplatcích

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O šest tisíc korun připravil muž podezřelý z podvodu v červnu letošního roku šestačtyřicetiletou ženu z Koryčanska na Kroměřížsku. Za slíbenou půjčku mu je zaplatila na poplatcích, ale peníze od něj neviděla. Podle policejní mluvčí Simony Kyšnerové mu hrozí až dva roky vězení.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Ilustrační foto.

Článek

Žena se dostala do finanční tísně a na inzertní webové stránky začátkem června umístila inzerát s prosbou o zapůjčení šedesáti tisíc korun. „Za necelých čtrnáct dní napsal na její e-mail muž a peníze jí nabídl. Po telefonu se domluvili na půjče sto tisíc korun. Poskytnutí této částky muž podmínil zaplacením poplatku devět set korun,“ informovala ve středu 4. července policejní mluvčí.

Žena mu peníze obratem poslala na bankovní účet. Ještě ten den jí ale zavolal, že se spletl, a že poplatek je vyšší, a to tisíc pět set korun. Proto mu zaslala šest set korun a muž ji ubezpečil, že už je i s penězi na cestě k ní.

„Odpoledne ji však kontaktoval znovu s tím, že šéf nechce dát povolení k vyplacení, protože poplatek musí být zaslán vcelku. Slíbil však, že jí vzniklý přeplatek vrátí, a tak mu poslala tisíc pět set korun. Peníze prý přiveze na druhý den,“ popsala další počínání muže Simona Kyšnerová.

Jenže nepřijel, a navíc zájemkyni o půjčku informoval, že platby, které na účet poslala, se do jejich systému nenačetly. Údajně došlo k nějaké chybě. Všechny peníze jí proto budou vráceny, ale musí poslat poplatek znovu.

„Poté se situace opakovala. Důvěřivá žena mu tak dohromady poslala šest tisíc korun. Vzhledem k tomu, že jí slíbených sto tisíc korun doposud nepřivezl a nevrátil ani přeplatky a stále se jen vymlouvá, obrátila se na policii,“ dodala policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám