Hlavní obsah

Psi oblehli stříbrský poledník

Novinky, Martina Sihelská

Stříbrský třináctý poledník patřil v neděli 15. července přehlídce kynologických ukázek. Sešli se zde kynologové ZKO 057, kteří mají sídlo v ulici V Lipkách, na pozvání pracovníků MKS ve Stříbře.

Foto: Martina Sihelská

Dětem se líbilo tohle štěně, stále si jej chodily hladit.

Článek

Veřejnosti předvedli své čtyřnohé kamarády, kteří za pamlsek ukázali, co se naučili na cvičišti. Psi probíhali tunelem, přeskakovali překážky, skákali páníčkům na záda, nebo zahráli mrtvé. Zajímavou ukázkou bylo také zadržení násilníka, který se psům tak nelíbil, že jej až odmítali pustit.

Vystoupení se návštěvníkům tak líbilo, že ani déšť je nedonutil, aby odešli předčasně. "Pršelo, ale vůbec mi to nevadilo. Moc se mi líbili ti velcí psi, jak skákali přes překážky. Doma mám také psa, je to osmiletý voříšek a jmenuje se Fík. Umí si na povel sednout i lehnout," řekla osmiletá Veronika Kohoutová ze Stříbra, která má navíc i morče.

Kynologové byli s prezentací spokojeni. "Moc všem děkujeme za přinesené dobroty pro naše pejsky. Předvedli jsme tu osm psů různých ras, byli zde rasy, jako je australský vlčák, německý vlčák, ale také i australský honácký pes, leopardí pes a další. Kdo by chtěl, může se za námi přijít podívat každou sobotu na cvičiště V Lipkách, jsme tam vždy od 14 hodin. Rádi uvidíme jak návštěvníky, tak i nové členy," uvedla vedoucí ZKO 057 V Lipkách Anna Maryšková.

Reklama

Výběr článků

Načítám