Hlavní obsah

Prvním občánkem Frýdku-Místku roku 2013 je Tomáš

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prvním občánkem roku 2013 statutárního města Frýdku-Místku, ale také Moravskoslezského kraje, je Tomáš. Ve frýdecko-místecké nemocnici se narodil 1. ledna v 1.32 hodin, měří 52 cm a váží 3,64 kilogramů.

Foto: Jana Matějíková

Tomáš s maminkou

Článek

Primátor města Michal Pobucký osobně předá Ivetě Woźné, matce prvního občánka města roku 2013, písemné blahopřání, jak je zvykem již několik let.

Nově obdaruje také malého Tomáše, který získá od města zlatý řetízek s přívěskem ve tvaru počátečního písmene svého jména, knihu o rodném městě a drobný dárek, tentokrát to bude kopací míč.  

„Rád bych, aby se takovéto obdarování prvního občánka nového roku stalo tradicí,“ řekl primátor Pobucký a dodal, že po šesti týdnech od narození dítěte budou rodiče pozváni na tradiční slavnostní vítání občánků, které se koná na Frýdeckém zámku. Zde každé dítko obdrží pamětní list a drobné věcné dárky, včetně knížky v rámci akce Celé Česko čte dětem.      

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám