Hlavní obsah

První účastníci mistrovství ČR v autostopu překročili hranice Španělska

Novinky, Pavel Zíka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhý den závodu ve stopování probíhá v klidném tempu a posádky se pomalu (některé rychle) sunou na jihozápad Evropy. Jen jedna posádka se vydala k Paříži, kde změnila směr na jih. Vše je vidět ONLINE díky GPS lokátorům na stránkách www.jedu.cz/stop.

Foto: Pavel Zíka

Na Gibraltaru budou muset soutěžící překročit dráhu místního letiště.

Článek

V čem tento závod spočívá? Nejede se jen na čas, ale důležité jsou hlasy publika. Díky novým technologiím jako jsou GPS lokátory a chytré telefony mohou kamarádi, příbuzní, ale i docela cizí fanoušci dobrodružství a romantiky sledovat, jak se 12 většinou smíšených posádek posouvá na mapě Evropy a přitom plní úkoly, které dostali od poroty.

Mezi úkoly patří vyfotit se před nějakým prvoligovým stadiónem. Některé posádky to vyřešily už v Plzni, některé v Německu a zbylé si to nechávají na Španělsko nebo i cestu domů. Dalším úkolem je seznámit se se starostou nějaké obce, což zažil starosta Holoubkova ing. Fišer, kterého navštívila posádka č. 11. Jedna z posádek už zdolala kopec s převýšením 150 m, další se vykoupala v moři.

Důležité jsou ty lokátory od GPS Dozoru, protože díky nim je závod online přenášen do pohodlí obýváků, takže bývalí stopaři mohou prožívat radosti i starosti posádek a dokonce jim posílat své zprávy. Na satelitních mapách je vidět, kde právě posádky stojí a kudy jedou. Vše je možné sledovat na stránkách www.jedu.cz/stop

Když se sečtou body za rychlost projetí trasy Praha - Gibraltar - Praha a za hlasy od diváků a k tomu přičtou hlasy od poroty za mimořádné výkony, tak se jedna dvojice stane králem českého autostopu pro rok 2014.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám