Hlavní obsah

První říjnový týden patří v Jeseníku seniorům

Novinky, Věra Janků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeseničtí senioři se již pravidelně těší nejen na jesenický podzim plný barev, ale především na začátek října, který jim přináší vždy týden plný setkávání, poučného i zábavného programu. Také letos organizátoři nejen seniorům slibují bohatý program obohacený o zajímavé novinky.

Foto: Tomáš Javůrek
Článek

Dny seniorů Jeseníku nabízí společenské večery, hudební zážitky, divadlo, cestovatelskou přednášku, ale také specializovanou výstavu či přehlídku organizací a spolků seniorům pomáhajících nebo poskytujících náplň volného času.

Velice přínosná bude výstava kompenzačních pomůcek prezentující zdravotnické pomůcky a pomůcky pro péči o nemocné, zrakově postižené, odstraňující bariéry v domácnosti apod.

„Výstava je jedinečnou příležitostí seznámit se s tradičními pomůckami i novinkami, aniž by návštěvník musel cestovat do vzdálenějších větších měst. Přítomen bude také specialista, který poradí, jak získat příspěvky na jejich pořízení,“ uvedla jedna z organizátorek Alena Kalinová.

V rámci Mezinárodního dne seniorů bude bezplatně zpřístupněna unikátní expozice čarodějnických procesů a výstavy ve Vlastivědném muzeu Jesenicka. Zdarma senioři mohou navštívit také Muzeum Vincenze Priessnitze v jesenických lázních.

Kulturní zážitky pro seniory připraví umělecká agentura Karla Smolky, studenti jesenického gymnázia se svým divadelním představením, olomoucký komorní soubor Stupkovo kvarteto, jesenické kino, ale i samotní senioři. Cestovatelská přednáška návštěvníky zavede do exotické Etiopie. Naopak přímo naživo mohou účastníci zájezdu poznat horko od sklářské pece při prohlídce sklárny Jakub nedaleko Vrbna pod Pradědem či historii bruntálského panství.

Novinkou letošních Dnů seniorů Jeseníku bude prezentační kiosek přímo na Masarykově náměstí. „Díky vstřícnosti společnosti TOUAX s. r. o., jejíž výrobní závod se nachází v nedalekých Supíkovicích, můžeme v jejich modulovém objektu přímo v centru města prezentovat volnočasové aktivit seniorů i práci některých organizací,“ popsal novinku Jan Rotter, další z organizátorů.

Dny seniorů Jeseníku se v Jeseníku konají od 30. září do 5. října.

Reklama

Výběr článků

Načítám