Hlavní obsah

První občánky Ostravy navštívili zástupci magistrátu

Novinky, Josef Zajíc

Je každoroční tradicí, že ostravský primátor a rezortní náměstek pro zdravotnictví navštěvují první narozené děti a jejich maminky s trvalým bydlištěm v Ostravě. Primátor města Ostravy zavítal do Fakultní nemocnice a jeho náměstek Zbyněk Pražák do Městské nemocnice.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 2.1.2018 Primátor města Ostravy Tomáš Macura ve Fakultní nemocnici Ostrava gratuluje mamince Aleně Švástové.

Článek

Primátor města Ostravy Tomáš Macura předal 2. ledna ve Fakultní nemocnici v Ostravě-Porubě dárkové poukazy na nákup zboží, kytici, plyšáky a bonboniéru mamince malého Jáchyma Švásty - jeho rodiče Alena a Michal Švástovi se dočkali prvního potomka 1. ledna dopoledne. Rodiče bydlí v Moravské Ostravě a Přívozu. Předání dárečků byl přítomen ředitel Fakultní nemocnice Ostrava Petr Vávra.

„Určitě vezmu malého na procházku do Komenského sadů nejen v kočárku - mám nachystaný šátek, v němž ho budu nosit,” sdělila maminka Alena Švástová.

Náměstek Zbyněk Pražák spolu s ředitelem Městské nemocnice Ostrava Petrem Uhligem se 2. ledna odpoledne setkal s maminkou malého Richarda Poruby Denisou a tatínkem Zdeňkem, kteří bydlí v Ostravě-Porubě. Zbyněk Pražák předal chlapečkovi poukázku na nákup zboží, dětskou kosmetiku, plyšáky a bonboniéru. 

„Jméno vybrala maminka. Když jsem byla malá, kamarádila jsem se s klukem, na kterého maminka vždy volala Rišánku. To se mi líbilo. Řekla jsem si, že když budu mít jednou syna, chci, aby se jmenoval Ríša,” řekla maminka Denisa Porubová.

Podle informací tiskové mluvčí magistrátu Andrey Vojkovské se v roce 2018 narodilo v Městské nemocnici Ostrava 1621 dětí - 781 holčiček a 840 chlapečků, z toho ve třinácti případech se jednalo o dvojčata.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám