Hlavní obsah

První moravské derby, šest bodů zůstalo v Brně

Novinky, Zuzana Maňáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moravské derby okořenilo třetí kolo České korfbalové extraligy, které bylo na programu v neděli 21. listopadu. Derby se uskutečnilo na půdě KK Brno, kam přijel SK RG Prostějov.

Článek

KK Brno - SK RG Prostějov  23:14 (14:6) a 20:15 (12:7)

Utkání mezi oběma moravskými týmy bylo zároveň utkání o průběžnou druhou příčku v tabulce.

Do prvního utkání vstoupil Prostějov s jasnými instrukcemi – narušování jihomoravských útoků důslednou obranou. Ale když se Brnu hned z prvních útoků podařilo dát koše a vést 6:1 ve 12. minutě, sebralo to prostějovským sebedůvěru. Obrana nebyla koncentrovaná, čehož také finalista loňského ročníku využil a zvýšil svůj náskok o 8 bodů na poločasových 14:6.

Druhý poločas byl o něco vyrovnanější. Ačkoli Brno opět vstřelilo koš jako první, Prostějovští na to reagovali třemi rychlými a úspěšnými střelami. Ve 42. minutě se ale zranila opora hostujícího týmu O. Bednář a hned bylo jasné, že se Hanákům nepodaří jihomoravský náskok stáhnout. Ke konci utkání hráči SK RG Prostějov vstřelili ještě 2 koše, ale na jasné výhře KK Brno to nic nezměnilo. KK Brno vyhrálo 23:14.

Do druhého utkání vkročili hosté s plnými silami. Velmi důrazně bránili a znemožňovali tak úspěšné zakončování Brněnských. Ti však během několika minut pochopili, že musejí využít i tu nejmenší chybu a zaútočit – otevřeli skóre a opět se dostali do tříbodového vedení.

Až do 5. minuty před koncem poločasu se hostující drželi v mírném závěsu, 7:6. Jenže to by nebyli Brněnští, aby si do poločasu nechali jen těsné vedení, a tak využili sebemenší chyby prostějovské obrany a zvýšili náskok na 12:7.

Druhý poločas se nesl ve velmi bojovném tempu. Během necelých 4 minut stáhli hosté ztrátu na rozdíl dvou košů, ale blíže se nedostali. Útok totiž, podle slov trenéra J. Mynaříka, postrádal schopnost vytvořit soustavný tlak a při vytvoření jasné šance ji nedokázal proměnit. Brněnští tak díky perfektním střelám z dálky dosáhli zvýšení svého vedení na konečných 20:15.

Nejlepší střelci: Vávra 10, Jonáková 9 košů (KK Brno), Uherka 6, Šnévajs 5 košů (SK RG Prostějov)

Reklama

Výběr článků

Načítám