Hlavní obsah

První korfbalová liga: Náchod a Brno pokračují ve vítězném režimu

Novinky, Jan Pařík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve znamení dvojek. Po druhém dějství druhé nejvyšší korfbalové soutěže zůstávají stoprocentní už jen dva týmy. Dvě výhry ze startu sezóny potvrdilo Brno a Náchod, který po velkém boji udolal loňského mistra z Kolína a zaslouženě tak zatím vede tabulku.

Foto: Jan Pařík

Brno (v červeném) si v nové hale v kuřimi poradilo s Táborem

Článek

MINITURNAJ V KUŘIMI (pořadatel Brno)

V krásné nové hale se odehrál jen jeden soutěžní duel. K miniturnaji do Kuřimi, kde byla nedávno zkolaudovaná zbrusu nová sportovní hala, totiž nedorazil Šenov. Síly tak změřily pouze celky domácího brněnského béčka a Tábora. Zbylé dva duely byly kontumovány v neprospěch šenovských korfbalistů.

Jediný soutěžní duel však rozhodně nepostrádal napětí. Domácí lehký favorit dlouho nemohl na zkušeně hrající Jihočechy najít zbraň a na vítězství 13:10 se hodně nadřel.

Barbora Dvořáková (hráčka, Brno): „Skoro celou dobu jsme vedli, ale ne o moc. Tábor nás však ve druhé půli dotáhl a vyrovnal na 8:8. Trochu jsme pak zamíchali sestavou, což nám pomohlo k výhře. Dali jsme málo košů, i když šancí bylo dost. Tábor hraje specifický styl, kde není příliš dynamiky, zato hodně střílí z dálky.“

Brno KK "B" - Tábor KC SPŠS 13:10

Tábor KC SPŠS - Šenov KC-ZŠ 7:0 (kontumace pro nepřítomnost Šenova)

Šenov KC-ZŠ - Brno KK "B" 0:7 (kontumace pro nepřítomnost Šenova)

MINITURNAJ V KUTNÉ HOŘE (pořadatel Kolín)

V prvním utkání obrat ještě zvládli, ve druhém už zaznamenali první ztrátu sezony. Aktuální mistři z Kolína nejprve zvládli otočit duel se znojemskou rezervou, se kterou o poločase prohrávali 4:5, ze stejného stavu v dalším utkání s Náchodem se už jim to však nepodařilo.

Jakub Novotný (hráč, Kolín): „Se Znojmem jsme se naštěstí ve druhé půli trochu rozstříleli. Spíš teda to začalo padat Denise Čejkové, která nás dotáhla k výhře. Ostatním nám to tam bohužel i přes řadu šancí moc nepadalo, což už je naše klasika. Proti Náchodu už nám to nevyšlo.“

Kolín VKC - Modří Sloni YMCA Znojmo "B" 16:11

SK Plhov Náchod - Modří Sloni YMCA Znojmo "B" 15:12

Kolín VKC - SK Plhov Náchod 10:11

MINITURNAJ V PROSTĚJOVĚ

Domácí tým zabodoval, polský host vyšel opět naprázdno a Nový Lískovec má první triumf v sezoně. Tak lze ve zkratce popsat děj druhého kola při miniturnaji v Prostějově. Domácí rezerva totiž s přehledem porazila jak polskou Wroclav, která pro letošek měří síly s českými týmy druhého sledu, tak i celek z Brna, a zaznamenal plný počet čtyř bodů.

Tvrdě hrající polský host pak nestačil ani na Nový Lískovec, který naopak získal první dva body do tabulky.

Jakub Pernica (hráč, Nový Lískovec): „S Wroclaví jsme věděli, že nás čeká trochu odlišný zápas. Poláci hrají hodně tvrdě, hru bych přirovnal spíš k házené. Mně osobně to docela vyhovuje, jde však úplně o jiný styl. Hráli jsme na ně tak, jak jsme si řekli a to nám zajistilo výhru. Proti domácím jsem pak věřil v úspěch, bohužel jsme neměli nikoho na střídání a ke konci nám už asi trochu došly síly.“

Prostějov SK RG "B" - Sport Club Defenders Korfball Wrocław 28:9

Sport Club Defenders Korfball Wrocław - Brno KK Nový Lískovec 12:15

Prostějov SK RG "B" - Brno KK Nový Lískovec 23:15

Reklama

Výběr článků

Načítám