Hlavní obsah

První koncert po těžké autonehodě. Punková kapela Plexis pokřtí ve Futuru nové album

Novinky, Robin Suchánek

Legendární punková kapela Plexis se po těžké prosincové autonehodě vrací na koncertní pódia. Na prvním pražském koncertě pokřtí ve čtvrtek 5. dubna ve Futurum Music Baru své nové, již sedmé, album nazvané Kašpar v nesnázích. Jako host křtu vystoupí kapela Nežfaleš.

Foto: archiv kapely

Plexis

Článek

Na novém albu, které vyšlo v prosinci u vydavatelství Papagájův hlasatel records, fanoušci najdou patnáctku písní: deset zbrusu nových pecek a pětici coverů starších hitů v podání spřátelených kapel Degradace, Našrot, SPS, The Fialky a Nežfaleš, kteří nebudou ve Futurum Music Baru chybět.

Křest nového CD se měl konat již dříve, musel však být odložen poté, co Plexis a spříznění Apple juice bourali při návratu z koncertu na Vysočině. Při nehodě zemřela jejich kamarádka, která se koncertu zúčastnila, členové kapel skončili se středně těžkými zraněními v nemocnici.

„Po spoustě žalu, bolesti a utrpení v minulých měsících, kdy nebylo vůbec možné odhadnout, jak se budou věci vyvíjet, se náš sen stává skutečností. Díky skvělým lékařům a neuvěřitelné podpoře od našich fanoušků od konce března začneme znovu živě vystupovat. Křest novinky pro nás je strašně důležitý, a kdo nás máte rádi, přijďte nás podpořit, moc se na vás těšíme,“ nechali se slyšet Plexis, kteří si zároveň připomenou 20 let od nahrání alba To, které bylo prvním zářezem aktuální sestavy, tedy trojice Petr Hošek, Dušan Lébl a Martin Švec.

Kmotrem CD bude Pavel Říman - chirurg, který celou kapelu po autonehodě zachránil.

Reklama

Výběr článků

Načítám