Hlavní obsah

První den festivalu Ladná Čeladná se vydařil

Novinky, Josef Zajíc

V pátek 31. července byl v poledne zahájen první den prvního ročníku rodinného festivalu plného hudby, tance, divadla a zábavy Ladná Čeladná. Krásné prostředí, perfektní zajištění, dobrý program na třech scénách - to vše přispělo k tomu, že 1521 návštěvníků bylo spokojeno. Festival pokračuje v sobotu 1. srpna od 12 hodin.

Foto: Josef Zajíc

Ladná Čeladná, 31.7.2015. Koncert David Sypka & Bandjeez.

Článek

Program v pátek probíhal na třech scénách, takže si všichni mohli vybrat. Ti, kteří si chtěli poslechnout kvalitní hudbu, si vybrali na Hudební scéně od 14 hodin vlídného písníčkáře Pavla Helana. Toho na pódiu vystřídala kapela David Stypka & Bandjeet. V 18 hodin divaky roztančila parta zádumčivých mizerů z Poruby, kteří vystupují pod názvem ÚSPĚCH a také úspěch měli.

Od 20 hodin pobavili stále početnější obecenstvo průkopníci reggae v České republice - kapela Švihadlo. Hudební den uzavřel Ondřej Ruml a Matěj Benko Quintet s koncertem, na kterém prezentovali hudbu Jaroslava Ježka, Jiřího Voskovce a Jana Wericha.

Divadelní scéna nabízela program především dětem. Vystoupila skupina umělců z divadla Teatr Ludem s inscenací Hurá na Banány aneb Jak voní země snů. Divadlo DNO připravilo představení Svět podle Fagi a Divadlo ODVAZ předvedlo improvizační show pro celou rodinu. Podle návrhu dětí zahráli  různé skeče, písničky, tanec - prostě nabídli dobrou a veselou zábavu.

Na Filmové scéně pořadatelé vybrali filmy Perný den a Cesta do školy. Po areálu se procházeli klauni v nadživotní velikosti, jiní ze Světa techniky předváděli dětem zázraky techniky a chemických pokusů.

„Moc nás těší, že se první páteční den festivalu vydařil. Jistě pomohlo i pěkné počasí. Bylo úžasné sledovat, jak se všichni bavili, jak děti tančily a vydržely s rodiči do pozdních večerních hodin. Festival v pátek navštívilo 1521 lidí a to je úspěch. Předpokládáme, že v sobotu jich bude ještě víc,” informovala mluvčí festivalu Michaela Závodná.

V sobotu 1. srpna pokračuje program od 12 hodin pod stanem Cirkusem trochu jinak. Na Hudební scéně začne program ve 14 hodin plzeňskou kapelou Mordors gang a program ukončí ve 22 hodin hlavní hvězda první ročníku festivalu - kapela Hayseed Dixie.

Divadelní scéna nabídne program opět především dětem. Od 13 hodin divadelní uskupení Stará Bába nabídlo isncenace Kapián Spoďár, Jak cvrček ke své písni přišel a Ukradený cirkus.

Filmová scéna připravila film Nick Cave: 20 000 dni na zemi a Vynález zkázy.

Opět je zajištěno zázemí pro návštěvníky, občerstvení a od 20 hodin pořadatelé zajistí v intervalu jedné hodiny odvoz účastníků festivalu zdarma autobusem do Frýdlantu nad Ostravicí a Frenštátu pod Radhoštěm. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám