Hlavní obsah

První dáma české opery Eva Urbanová zazpívá ve Valašském Meziříčí

Novinky, Ondřej Smolka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za doprovodu renomovaného Moravského klavírního tria zazpívá ve velkém sále Kulturního zařízení první dáma české opery Eva Urbanová. To nejlepší z oper světového repertoáru uvede ve středu 25. dubna od devatenácti hodin.

Foto: Promo Eva Urbanová
Článek

Díky fascinujícímu jevištnímu výrazu a zvučnému hlasu se Eva Urbanová stala první dámou české operní scény a poprvé letos zavítá také do Valašského Meziříčí.

Bezmála dvacet let patří k největším hvězdám pražského Národního divadla a sklízí ovace také v zahraničí včetně newyorské Metropolitní opery. K nejvýznamnějším oceněním patří určitě Cena Thálie za Kostelničku v Janáčkově Její pastorkyni, cena Grammy Národní akademie umění a věd ve Spojených státech, kterou získala za nahrávku Celeste Aida: Famous Opera Arias a v roce 2003 byla jmenována Rytířem řádu umění a literatury Francie.

Na jejím meziříčském koncertě zazní například árie Rusalky Měsíčku na nebi hlubokém, árie Mařenky Och, jaký žal z opery Prodaná nevěsta, z oceňovaného partu Kostelničky z opery Její pastorkyňa zazní árie Co chvíla a nebo árie Azuceny Stride la vampa z 2. dějství opery Trubadúr.

Hudebně Evu Urbanovou doprovodí renomované Moravské klavírní trio. Na české koncertní scéně působí již přes dvacet let a za tu dobu jeho členové absolvovali stovky koncertů nejen u nás, ale i v zahraničí a jsou pravidelnými hosty nejrůznějších hudebních festivalů. Kromě stěžejních skladeb triového repertoáru prověřených sítem času se soubor věnuje i interpretaci současné tvorby žijících autorů, společným projektům s jinými instrumentalisty a nepřehlédnutelnou činností souboru je právě spolupráce se špičkovými operními sólisty všech hlasových kategorií, pro něž vznikla z pera violoncellisty nápaditá aranžmá téměř kompletního koncertně prováděného světového operního a operetního repertoáru.

Vstupenky na koncert Evy Urbanové a Moravského klavírního tria ve Valašském Meziříčí jsou k dostání také v předprodeji, a to v Turistickém informačním centru ve Valašském Meziříčí a online na stránkách Kulturního zařízení www.kzvalmez.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám