Hlavní obsah
Otevření pěší zóny Foto: Lázně Luhačovice

První část pěší zóny v Lázních Luhačovice už slouží veřejnosti

Veřejnosti začal sloužit od poloviny června nový dvousetmetrový úsek pěší zóny v areálu Lázní Luhačovice, vedoucí od pískové plochy u hotelu Jurkovičův dům směrem do centra města. Projekt byl plně financován z prostředků Lázní Luhačovice, a.s., a celkové náklady dosáhly 10,2 miliónu Kč včetně DPH.

Otevření pěší zóny Foto: Lázně Luhačovice
První část pěší zóny v Lázních Luhačovice už slouží veřejnosti

Slavnostní otevření proběhlo 22. června před zahájením koncertu Hudby Hradní stráže a Policie ČR, za účasti hejtmana Zlínského kraje Jiřího Čunka, starostky Luhačovic Marie Semelové, generálního ředitele akciové společnosti Lázně Luhačovice Eduarda Bláhy a Milana Veleckého, zástupce realizační firmy 3V&H. Informoval o tom výkonný ředitel lázní Jiří Dědek.

„Jsme velmi rádi, že se celé dílo podařilo dokončit přesně podle plánu jen za tři měsíce. Včasná realizace tohoto projektu byla pro nás prioritou,“ řekl Milan Velecký. 

Projekt rekonstrukce zpevněných ploch v lázeňském areálu zahájila akciová společnost Lázně Luhačovice letos na jaře. Předcházela mu revitalizace lázeňského parku, která se týkala zeleně.

Jiří Dědek k investici řekl: „Předmětem první etapy byl frekventovaný úsek pěší zóny vedoucí od hotelu Jurkovičův dům podél řeky Šťávnice. Za použití stejného povrchového materiálu se tak plynule navázalo na pěší zónu ulice Dr. Veselého vedoucí do centra města. Nový povrch získaly rovněž chodníky mezi Inhalatoriem a Jurkovičovým domem. Nahrazeny byly i letité lavičky novými. Ve spolupráci s městem Luhačovice bylo navíc obnoveno veřejné osvětlení. Prodloužení pěší zóny je tak dalším příspěvkem akciové společnosti ke zvýšení atraktivity celého lázeňského území.”  

Dodal, že na konci června bude dokončena navíc ještě jedna část zpevněných ploch v lázeňském areálu. Na místě původní cesty podél Lázeňské polikliniky od cukrárny po parkoviště vznikne nová komunikace o šířce pěti metrů a zároveň i pěší zóna zhotovená z kvalitní pojezdové dlažby. S výjimkou osvětlení, jehož pořízení financovalo město Luhačovice, je i tato část rekonstrukce plně hrazena akciovou společností Lázně Luhačovice. Vynaložená částka dosáhla 2,5 miliónu Kč včetně DPH.

yknivoNumanzeSaNyknalC
Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.

Reklama

Výběr článků