Hlavní obsah

Proti smlouvě ACTA se demonstrovalo také v Plzni

Novinky, Alena Lochmannová

Také plzeňské náměstí Republiky se stalo místem vyjádření nesouhlasu s mezinárodní smlouvou ACTA. Protestující se zde začali scházet v sobotu 11. února i přes mrazivé počasí od 14.00 hodin.

Foto: Alena Oudová

Také v Plzni na náměstí Republiky protestovali lidé proti mezinárodní smlouvě ACTA.

Článek

"Řekněte svůj názor, dokud je to legální!", "Říkáte copyright, myslíte kontrolu", "Stop ACTA" nebo "Hollywood nám zákony psát nebude!". Ta a mnohá podobná hesla a slogany zněla náměstím Republiky v Plzni nebo se skvěla na protestních cedulích Plzeňanů.

Protest proti mezinárodní smlouvě ACTA svolala do Plzně a celé řady dalších českých měst Česká pirátská strana. Lidé přišli na náměstí s transparenty, podepisovali petice, na tváře si nasadili masky Anonymous.

Protest představoval nesouhlasné vyjádření s extrémními zásahy do práv občanů, zásahy do lidských práv, zásahem do svobodného prostoru Internetu, zpřísnění přeshraničních kontrol a s ničením zabaveného zboží.

ACTA se podle Pirátů výrazně dotýká svobody šíření informací. Podle Pirátů nejde jen o Internet, ale o smlouvu, která dopadá na práva všech občanů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám