Hlavní obsah

Propadl se střechou a měl z pekla štěstí

Novinky, Martin Tlustý

V pátek 8. dubna před patnáctou hodinou vylezl padesátiletý majitel firmy sídlící v kralupské Havlíčkově ulici na střechu, aby zde upravil střešní tašky, s nimiž toho dne pohnul prudký nárazový vítr.

Foto: Martin Tlustý

Policejní vrtulník Eurocopter v provedení pro leteckou záchrannou službu startuje z kralupského Sokoliště směrem na heliport FN Královské Vinohrady.

Článek

Při manipulaci s jednou ze střešních tašek ale propadl střechou do téměř desetimetrové hloubky. Na hlavu mu ještě navíc spadl trám.

Jeho kolegové mu vzápětí poskytli první pomoc a ihned přivolali rychlou záchrannou službu. Operátorka na lince 155 vyhodnotila situaci jako kritickou a souběžně proto ještě vyslala vrtulník Letecké záchrané služby s lékařem, který přistál na nedalekém kralupském Sokolišti. Záchranáři po příjezdu zjistili, že při pacientovi snad stáli všichni svatí.

„Muž byl při vědomí a zasahující lékař zjistil, že kromě pohmožděnin má pacient pravděpodobně jen tržnou ránu na hlavě a lehký otřes mozku, což naštěstí nejsou těžká zranění,“ uvedla tisková mluvčí Středočeské záchranky Tereza Janečková.

Záchranáři pacienta po ošetření transportovali vrtulníkem na heliport pražské Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, kde se muž podrobil dalším nezbytným vyšetřením.

Zajištění místa pro bezpečné přistání i odlet vrtulníku a následné šetření nehody provedli policisté z místního oddělení PČR Kralupy nad Vltavou.

Reklama

Výběr článků

Načítám