Hlavní obsah

Projekt "Včelín" studenta hodonínské průmyslovky získal ocenění

Novinky, Jana Slováková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Speciální cenu v soutěži Život pod střechou získal student Střední školy průmyslové a umělecké v Hodoníně za projekt Včelín. Vyprojektoval a nakreslil více než netradiční ubytovnu.

Foto: Jana Slováková

Projekt studenta hodonínské průmky Včelín

Článek

V Praze se 21. června uskutečnil 8. ročník soutěže Život pod střechou pořádané firmou vyrábějící okna.

Předmětem soutěže jsou projekty domů, kde denní světlo a přísun čerstvého vzduchu přichází do objektu střechou. Současně představují takové řešení, které je energeticky efektivní a zabezpečí trvale optimální vnitřní prostředí pro zdravé a pohodlné užívání.

Do tohoto ročníku postoupili čtyři žáci třetích a čtvrtých ročníků z hodonínské průmyslové školy: Petra Zýbalová, Monika Hoffová,Tomáš Martinka a Jindřich Blanář se svými projekty. Odborná porota ocenila Jindřicha Blanáře za studii a vizualizaci ubytovny pro sportovce nebo mladé manželské páry.

 "Je to rozhodně netradiční pojetí ubytovacího systému. Skládá se z buněk připomínajících včelí plásty, proto je nazván příznačným názvem Včelín," říká Ing. Jarmila Buryová, která je vedoucí studentova oceněného projektu.

"Studenti mají spoustu kreativních nápadů a je škoda toho nevyužít, jedná se o další úspěch, který jen potvrzuje, že spojení školy a praxe je správná cesta,"tvrdí kantorka.

Obrovský úspěch studenta hodonínské průmyslovky a také výherní šek na 3.000 korun jistě motivuje ostatní.

Reklama

Výběr článků

Načítám