Hlavní obsah

Projekt Spolu v Brně nabídne rodinám s dětmi kulturu za přijatelnou cenu

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brněnské kulturní instituce se spojily ve snaze přiblížit svoje aktivity těm nejperspektivnějším divákům, tedy dětem. Jejich nová společná akce Spolu v Brně nabízí od listopadu 2015 do května 2016 pestrý a zábavný kulturní program pro celou rodinu.

Foto: Jiří Smutný

Zástupci organizací na tiskové konferenci: Jan Press(MG), Jana Janulíková (TIC), Martin Glaser (ND), Marie Kučerová (FB) a Hana Vacková (KJM)

Článek

Cílem společného úsilí Národního divadla Brno, Moravské galerie, Knihovny Jiřího Mahena, Turistického informačního centra a Filharmonie Brno je přesvědčit zejména rodiny s malými dětmi, aby svůj volný čas netrávily pouze v nákupních centrech, ale ve společensky žijícím centru města zhlédly nebo se přímo aktivně zapojily do nápaditých, poučných a zábavných operních, baletních, koncertních, výstavních nebo čtenářských akcí.

Otcem celé myšlenky je ředitel Národního divadla Brno Martin Glaser: „Při svém nástupu do čela Národního divadla jsem si přál, aby naše instituce byla v Brně činitelem, který spojuje a inspiruje. Projekt rodinného předplatného Spolu v Brně je prvním důkazem, že to jde. A mám radost, že to šlo lehce. Věřím, že stejně lehce svobodně a inspirovaně se budou cítit i návštěvníci všech akcí. A že v dětských duších společně zažehneme krásnou potřebu vnímat svět jinak než pragmaticky.”

V rámci abonentky Spolu v Brně nabízí Národní divadlo vstupenky na pohádkový balet Louskáček (13. 12. 2015) a inscenaci Čarokraj (9. 1. 2016), přičemž pro děti jsou připraveny speciální bonusy.

Moravská galerie nabízí rodinám od 1. 12. 2015 příjemné odpoledne v Uměleckoprůmyslovém muzeu a Místodržitelském a Pražákově paláci.

Filharmonie do projektu zařadila koncert Jak se do toho tluče (23. 4. 2016).

Knihovna Jiřího Mahena pořádá Putování za poklady knihovny (13. 2. a 12. 3. 2016).

Turistické informační centrum nabízí za výhodné vstupné komentované procházky Příběhy brněnských ulic (7. 11. a 12. 12. 2015 a 9. 4., 23. 4., 7. 5. a 21. 5. 2016).

Cena abonentky je 690 korun. Pokud by se návštěvník rozhodl zakoupit si vstupenky na jednotlivé akce zvlášť, zaplatil by téměř třikrát tolik. Prodej abonentek začíná 1. října ve všech spolupořádajících organizacích a je kapacitně omezen.

Reklama

Výběr článků

Načítám