Hlavní obsah

Projekt Road Trip: čtveřice mladých cestovatelů si odváží zážitky z Česka

Novinky, Pavla Sochůrková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další zastávkou mladých cestovatelů zapojených do projektu Road Trip se během jejich měsíční cesty Evropou stala Česká republika. První zářijový víkend poznala čtveřice cestovatelů krásy Prahy i Kutné Hory. Vrcholem pobytu Panose, Olgy, Wijnanda a Seliny v Česku bylo setkání s youtuberem Kovym.

Foto: Pavla Sochůrková

Kovy provedl tým mladých cestovatelů po Praze

Článek

První den strávený v Česku navštívila čtveřice cestovatelů smíchovskou kavárnu Mezi řádky, která velmi úspěšně integruje lidi s lehkým mentálním postižením.

V sobotu se mladí Evropané podívali do Kutné Hory. Ve středočeském městě, zapsaném na seznamu UNESCO, se seznámili s naší středověkou historií a objevili krásy české architektury v rámci Dnů evropského dědictví. Naopak se současnou kulturou se potkali na tamním literárním festivalu pro mladé básníky.

Vrcholem české zastávky byla neděle, kdy se tým vydal objevovat Prahu s nejznámějším českým youtuberem Karlem Kovářem alias Kovym. Společně prozkoumali centrum metropole a ochutnali veganské speciality na pražské náplavce. V podvečer se potom potkali s týmem cestovatelů projektu Evropské unie Discover EU, který poskytuje čerstvě osmnáctiletým lidem bezplatné jízdenky na cesty po Evropě.

Po třídenní zastávce v Česku tým pokračoval dále přes Polsko, Slovensko, Maďarsko, Rumunsko a Bulharsko až na Kypr.

O projektu Road Trip

Projekt Road Trip je iniciativou Generálního ředitelství pro regionální a městskou politiku Evropské komise. Jeho cílem je představit, co konkrétně Evropská unie dělá v regionech pro mladé Evropany. V roce 2019 cestují souběžně dva čtyřčlenné týmy na dvou trasách doslova z ostrova na ostrov. První tým vyrazil z finského ostrova Ålandy na Kanárské ostrovy, druhý tým cestuje z Irska na Kypr.

Stránky projektu Road Trip: roadtriproject.eu

Facebook: @EUinmyregion

Instagram: euinmyregion

YouTube: EUinmyRegion

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám