Hlavní obsah

Projekt Plzeň – Evropské hlavní město kultury 2015 rozšiřuje své partnerské vazby

Novinky, Alena Lochmannová

Tradiční česká značka keramických obkladů RAKO se stala oficiálním partnerem Sezóny nového cirkusu v projektu Plzeň – Evropské hlavní město kultury 2015.

Foto: Plzeň 2015, o.p.s.

Tradiční česká značka keramických obkladů RAKO se stala oficiálním partnerem Sezóny nového cirkusu.

Článek

„Proč jsme se rozhodli být oficiálním partnerem Sezóny nového cirkusu? RAKO je značka obkladů, kterou najdete téměř na celém světě. Dějiny keramiky se značkou RAKO – to jsou dějiny psané zručností a zkušeností mnoha generací keramiků. Obklady vytváří svět kolem nás, emoce, atmosféru. A právě atmosféru, radost a zážitky hledají i diváci v úžasných představeních nového cirkusu,” uvedl jednatel společnosti LASSELSBERGER, s.r.o., Roman Blažíček.

Sezóna nového cirkusu, jeden z vlajkových projektů programu Plzeň – Evropské hlavní město kultury 2015, nabídne během celého roku nejzajímavější soubory z Francie, Itálie či Španělska, ale i přední české představitelé žánru "nový cirkus".

Diváci se mohou těšit na vystoupení katalánské trojice PSiRC v DEPO2015, mladý italský cirkus MagdaClan v Chvojkových lomech, letní vystoupení Bêtes de foire na plovárně v Hradišti, francouzskou čtveřici akrobatů Akoreacro, vtipnou francouzsko-finskou dvojici Cirque Aïtal a navíc na premiéru našeho předního souboru Cirk La Putyka, ale i hravé novocirkusové představení Losers české skupiny Dae Men.

„Jsme velice rádi, že se značka RAKO spojila se Sezónou nového cirkusu a stala se partnerem projektu Plzeň – Evropské hlavní město kultury 2015. Vážíme si zapojení společnosti LASSELSBERGER, tradičního výrobce keramických obkladů a významné společnosti i zaměstnavatele v Plzeňském regionu. Propojení kultury a industriální podstaty Plzně je pro nás důležité a jsme rádi, že ho můžeme uskutečnit i díky tomto partnerství,” doplnil ředitel společnosti Plzeň 2015, o.p.s., Jiří Suchánek.

Nový cirkus je aktuálně divácky nejpřístupnější a nejpopulárnější forma současného divadla, které kombinuje artistické výkony, živou hudbu a divadelně cirkusovou atmosféru srozumitelnou všem věkovým kategoriím. Do České republiky přiváží Plzeň 2015 za podpory společnosti LASSELSBERGER špičky tohoto žánru. Jde o jedinečnou příležitost, jak se s tímto uměním seznámit.

Pro zájemce, kteří si chtějí některé z novocirkusových triků na vlastní kůži vyzkoušet, nabízí plzeňské sdružení Žonglér žonglérské a artistické workshopy ve středisku nového cirkusu Cirkulárium na Husově náměstí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám