Hlavní obsah

Projekt Na kole dětem vyrazil na tour do světa, odstartoval v Rychnově nad Kněžnou

Novinky, Matěj Motyčka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úterní oficiální odstartování Tour d´Europe 2017 Ivana Burkerta, rodáka z Hradce Králové, který společně s Josefem Zimovčákem podporuje charitativní projekt Na kole dětem, zažil Rychnov nad Kněžnou.

Foto: Na kole dětem

Článek

Tentokrát však vyrazil také na vysokém kole a vydal se na cestu dlouhou 4000 kilometrů na severovýchod Evropy.

Místem startu této více než měsíční trasy napříč různými zeměmi byl Rychnov nad Kněžnou. Zahájení tour se zúčastnil i Josef Zimovčák, který - jak jinak než na vysokém kole, doprovodí Ivana Burkerta na část trasy první etapy do Bruntálu.

Dále projede Slovensko, Polsko, Litvu, Lotyšsko, Estonsko, Finsko a svou pouť ukončí v dalekém Sankt Peterburgu v Rusku. Cílem této akce je osvěta v České republice úspěšného projektu i v dalších zemích Evropy.

Jízda na vysokém kole je natolik nepřehlédnutelná, že se organizátoři akce rozhodli podpořit myšlenku pomoci potřebným formou sportu i za hranicemi a inspirovat obdobným aktivitám i jiné země.

Projekt Na kole dětem, který pomáhá onkologicky nemocným dětem, se v České republice konal již po osmé a získává si v území stále větší oblibu. Svědčí o tom nejen zájem o účast z řad registrovaných účastníků, ale také zájem o zapojení a podporu projektu z řad obcí, měst i veřejnosti.

Letošní cyklotour významnou měrou projela i regionem Orlických hor a Podorlicka, který ze strany zdejších obcí a měst projekt podpořil více než 150 tisíci Kč.

Startovalo se v úterý 27. června v 9.00 hodin na parkovišti u firmy Audis Bus s.r.o., Soukenická 242 v Rychnově nad Kněžnou.

Informace a zprávy z cyklotour lze sledovat na webových stránkách www.nakoledetem.cz, kde budou pravidelně uveřejňoványpříspěvky a zážitky z cesty, či fotografie zajímavých míst.

Reklama

Výběr článků

Načítám