Hlavní obsah

Projekt Erasmus+ Gymnázia Čajkovského odstartoval v Krakově

Novinky, Petr Kameníček

V týdnu od 21. do 25. října vyrazili vybraní studenti olomouckého Gymnázia Čajkovského do polského Krakova se svými partnery z projektu Erasmus+. Zde se ponořili do vzdálené minulosti a začali putování po stopách krále Vladislava II. Jagellonského.

Foto: Petr Kameníček

Rekonstrukce renesančního tance na univerzitě.

Článek

Olomoucké Gymnázium Čajkovského uspělo v konkurenci škol z celé České republiky a bylo vybráno k realizaci svého projektu Erasmus+ „Zlatý trojúhelník renesance: Beatrice Neapolská, Matyáš Korvín a Vladislav II. Jagellonský“. Škola navázala na právě ukončený projekt s názvem „Cyril a Metoděj – 1000 let, co nás spojuje a dělí“. Vybraní studenti se podívají kromě Polska také do Itálie a Maďarska.

Během týdne stráveného v krakovské škole studenti z partnerských škol navazovali nová přátelství prostřednictvím pečlivě a do detailů připraveného programu, který vycházel z reálií vztahujících se k osobě vladaře Vladislava II.

Studenti tak například v týmech složených z jednotlivých škol hledali poklad v centru města nebo si vyzkoušeli renesanční tanec na půdě krakovské univerzity. Mimo poznávání renesančního života v Krakově se studenti prostřednictvím exkurze seznámili i s okolím hostitelského města. Společně navštívili světoznámý solný důl ve Wieliczce a zámek Pieskowa Skala.

Společně strávený týden uběhl jako voda a studentům dal nezapomenutelné zážitky z nedalekého Krakova a také nová přátelství. Na jaře příštího roku se opět všichni partneři setkají, tentokrát v Olomouci.

Gymnázium Čajkovského navázalo na předchozí velmi úspěšný projekt Erasmus+. Snahou školy a jejího vedení je nabídnout studentům pestrou paletu možností pro jejich další rozvoj. Vedle vysoce prestižního projektu Erasmus+ se jedná o studentské výměny s Německem a Španělskem nebo geografické exkurze do Drážďan, Vídně, Bratislavy nebo na nejvyšší vrchol ČR Sněžku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám