Hlavní obsah

Projekt Edison pomáhá žákům a středoškolákům lépe poznat svět

Novinky, Petra Sedláčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čína, Srbsko, Brazílie, Indonésie, Ukrajina a Rusko. Právě tyto země mají středoškoláci a žáci základních škol možnost blíže poznat od 19. listopadu do 23. prosince. A to díky unikátnímu projektu Edison studentské organizace AIESEC, která pracuje při Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně.

Foto: Petra Sedláčková
Článek

Projekt Edison se koná třetím rokem a je zaměřen na stírání multikulturních bariér. Cílem je, aby žáci získali různé pohledy na situaci jak ve vlastní zemi, tak i v zahraničí, a to prostřednictvím interakce s vysokoškolskými studenty z různých zemí světa.

Šest zahraničních studentů letos navštíví celkem 6 středních a základních škol ve Valašských Kloboukách, Valašském Meziříčí, Brumovu-Bylnici a Kroměříži.  Formou her, prezentací, ale také diskuzí se pokusí žákům přiblížit kulturu a politickou a ekonomickou situaci ve své domovině. Stážisté ze zahraničí stráví na každé škole jeden týden.

A co znamená název EDISON?

E education (vzdělání)

E education (vzdělání) D drive (nadšení, motivace)

E education (vzdělání) D drive (nadšení, motivace) I internationality (mezinárodnost)

E education (vzdělání) D drive (nadšení, motivace) I internationality (mezinárodnost) S students (studenti)

E education (vzdělání) D drive (nadšení, motivace) I internationality (mezinárodnost) S students (studenti) O opportunity (příležitost)

N network (síť)

Dohromady nám tato písmena představují základní myšlenku a cíl projektu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám