Hlavní obsah

Projekt Člověk v popředí zájmu se zaměří na řešení nedostatku pracovních sil

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hejtman Plzeňského kraje Milan Chovanec a vládní prezidentka Horní Falce Brigitta Brunnerová ve středu podepsali na Krajském úřadě Plzeňského kraje dohodu k projektu Člověk v popředí zájmu, který se zaměří na řešení nedostatku odborných pracovních sil v obou regionech.

Foto: KÚ Plzeňského kraje

Projekt Člověk v popředí zájmu má pomoci řešit problém nedostatku odborných pracovních sil.

Článek

Sousední regiony Plzeňský kraj a Horní Falcko, které pojí společná historie a množství vzájemných kulturních a hospodářských kontaktů, se potýkají s masivním úbytkem obyvatel, a tedy i odborných pracovních sil. Projekt Člověk v popředí zájmu má pomoci řešit tento společný problém, který začíná být citelný už v současné době.

Podle údajů Obchodní a průmyslové komory pro Horní Falcko a Kelheim chybí v jejím okrese již v letošním roce více než 15 000 odborných pracovních sil a podle předpokladů by se toto číslo mělo v roce 2030 zvýšit až na 50 000. V Plzeňském kraji je situace podobná. Zde je podle průzkumů mezi velkými podniky v Plzni a okolí letos v technických oborech zapotřebí 2 000 osob.

Hejtman Plzeňského kraje Milan Chovanec a vládní prezidentka Brigitta Brunnerová ve středu svým podpisem deklarovali, že chtějí společně realizovat projekt, který má problém nedostatku odborných pracovních sil řešit.

"Podepisujeme partnerskou dohodu k projektu, který má navázat na dosavadní úspěšné projekty s Horní Falcí. Jsme na začátku dlouhé cesty k podpoře technického vzdělávání a budeme rádi, když se s námi naši bavorští partneři podělí o svoje zkušenosti," uvedl hejtman Milan Chovanec. 

V období od února 2015 do května 2015 by se měl uskutečnit tzv. vývojový projekt, jehož výsledkem bude koncept, který popisuje a analyzuje aktuální situaci a zároveň obsahuje konkrétní plány a vhodná opatření k dosažení hlavního cíle projektu, tj. zajištění dostatku odborných pracovních sil v regionech Plzeňský kraj a Horní Falc.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám