Hlavní obsah

Projekt BezPrace.cz pomáhá uchazečům o práci lépe zaujmout potenciální zaměstnavatele

Novinky, Pavel Kašpar

I přesto, že se vládní opatření zavedená v souvislosti s pandemií koronaviru pomalu uvolňují, jejich důsledky mohou mít výrazný dopad i na budoucnost mnohých zaměstnanců, kteří v krizi přišli o práci. Právě za účelem pomoci těmto lidem vznikl projekt BezPraze.cz.

Foto: archiv myTimi
Článek

Projekt BezPrace.cz pomáhá propojovat zájemce o práci s HR specialisty. Za projektem stojí společnosti StartupJobs a Miton, přidaly se i další firmy jako myTimi, Behavera, Educity, Grason nebo QuickJobs.

Stále aktuální krize způsobila to, že se bez práce ocitlo i spoustu lidí, kteří by jinak zaměstnání hledat nemuseli. Právě těmto lidem se projekt BezPrace.cz snaží pomoci se zorientovat na pracovním trhu a zvýšit své šance na získání práce.

„Na trh práce se dostává mnoho lidí, kteří neměli šanci se na aktuální situaci připravit a běžně by práci nehledali, nebýt covid-19. Snažíme se proto spojit ty nejlepší projekty a dobrovolníky z českého HR, abychom společně těmto lidem pomohli zorientovat se na trhu práce a zvýšit jejich šance získat rychle nové uplatnění,” uvedl v tiskové zprávě Filip Mikschik, CEO StartupJobs a zakladatel projektu BezPrace.cz.

Na web BezPrace.cz se mohou uchazeči o práci přihlásit a vložit zde svůj profesní životopis, který je pak analyzován dobrovolníky z řad HR profesionálů. Ti poskytnou uchazeči zdarma užitečnou zpětnou vazbu, tipy na vylepšení a rady, jak co nejlépe zaujmout.

Životopis, který je takto zkorigován zkušeným specialistou může uchazeč na webu zveřejnit a využít při hledání práce tak, že jej zašle potenciálnímu zaměstnavateli. Dobrovolníků s HR zkušenostmi je na webu k dispozici více než 100 a každodenně pomáhají uchazečům o práci se zdokonalováním jejich životopisů.

Nejčastějšími nedostatky v životopisech jsou například nevhodná délka, vynechání důležité položky nebo neprofesionální emailová adresa. Obvyklou chybou bývá také opomenutí náplně práce u předchozích zaměstnání, takže si potenciální zaměstnavatel hůře dokáže představit uchazečovy zkušenosti a schopnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám