Hlavní obsah

Prohlídky pro děti na zámku Mníšku jsou zakončeny malou módní přehlídkou

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zámek v Mníšku pod Brdy je i v těchto měsících otevřen každý víkend. Na programu jsou nejen klasické okruhy, ale na pohádkové prohlídky mohou přijít také rodiny s dětmi. Uvidí nový pohádkový svět, pohádkovou průvodkyni a mnoho malých princezen, králů a královen.

Na malé modní přehlídce je i rokoková šlechtična s bohatou parukou.

Článek

Zámek v Mníšku pod Brdy je přístupný celoročně a v listopadu i během zimy je otevřený o víkendech. Návštěvníci mohou i mimo hlavní sezonu spatřit bohatě a do velké míry autenticky zařízené interiéry pocházející z baroka i z doby první republiky.

Klasické okruhy představují soukromé bydlení i společenské prostory v takové podobě, jak je měli zařízené poslední majitelé. Původní nábytek se dohledával podle dobových fotografií, a tak některé místnosti vypadají jako v době před sto lety.

Na Mníšku ale s nabídkou programů myslí také na rodiny s dětmi, které by nejspíš výklad na klasických okruzích příliš nezaujal. Pro ně jsou přichystány speciální prohlídky s pohádkovou průvodkyní.

Mohou se například projít komnatami zámku při Prohlídce s Elsou a Olafem. Uvidí části rytířského brnění, kolečková křesílka nebo pušky pana barona. A pomohou Else najít zatoulaného Olafa.

Nebo mohou přímo zavítat do pohádkového světa. Na prohlídce Z pohádky do pohádky zahlédnou Červenou Karkulku, tříhlavého draka, holoubky přebírající hrách nebo Sněhurku a trpaslíky.

Prohlídky pro děti jsou zakončeny malou módní přehlídkou plnou princezen, králů a královen. Děti si prohlédnou krásné a  zároveň zajímavé šaty a oblečky z dávných časů. Zjistí, že šlechtičny nenosily na hlavách jen špičaté čepce jako bílá paní, ale třeba i ovoce, zeleninu nebo model plachetnice. Králové zase měli protažené dlouhé boty, vysoké paruky nebo krajkové límce kolem krku.

Prohlídku s Elsou a Olafem lze navštívit v neděli 17. listopadu, prohlídku Z pohádky do pohádky v sobotu i v neděli 16. a 17. listopadu.

Reklama

Výběr článků

Načítám