Hlavní obsah

Prohlídky Brna s průvodcem budou pokračovat i na podzim

Novinky, Jiří Smutný

Turistické informační centrum města Brna zve zájemce na další komentované prohlídky města. Tento víkend bude tematicky patřit Brnu židovskému.

Foto: Jiří Smutný

Z židovského hřbitova v Brně

Článek

Koho láká poznávání ulic města a jeho zákoutí, neměl by vynechat jedinečnou příležitost vydat se na zajímavá místa a dozvědět se něco o historii i současnosti města. Tento víkend se můžete společně s průvodci vydat za židovskými památkami.

V sobotu 23. září v 10 hodin se na Moravském náměstí sejdou ti, které zajímá soužití Čechů, Němců a Židů. V neděli 24. září v 10 hodin začne na nádvoří Staré radnice prohlídka nazvaná Židovské Brno. Odpoledne se uskuteční prohlídka brněnského židovského hřbitova, jednoho z nejkrásnějších v Evropě. Sraz účastníků je ve 14 hodin před vchodem.

Vstupenky je možné zakoupit v infocentrech TIC Brno nebo on-line na www.ticbrno.cz. Cena je 100 korun, pro studenty, důchodce a držitele průkazu ZTP 50 korun.

Komu to tento víkend nevyjde, může prohlídky absolvovat později. Organizátoři připravují procházky Židovské Brno a Židovský hřbitov i na říjen 2017.

Reklama

Výběr článků

Načítám