Hlavní obsah

Prohlédněte si Nymburk podle nového Turistického průvodce

Novinky, Jan Řehounek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V roce 1994 přišla Společnost přátel starého Nymburka s iniciativou vytvořit naučnou trasu po nemovitých památkách města Nymburka. Její členové vytipovali zastávky a napsali ke každé komentář. Podle navržené trasy pak odbor kultury městského úřadu dal vyrobit informační tabulky a označil jimi jednotlivé domy.

Foto: Jan Řehounek
Článek

V roce 1995 byl vydán i tištěný Turistický průvodce. Ten se po jedenácti letech dočkal druhého vydání, které ovšem bylo i po dotiscích opět zcela beznadějně rozebráno.

Proto nymburské Turistické informační centrum přistoupilo k vydání třetímu – Turistický průvodce ovšem doznal značných změn. Byly zaktualizovány texty, vyměněny fotografie, neboť řada památek se péčí města dočkala rekonstrukce, počet zastávek se ze šedesáti osmi rozšířil na sedmdesát dvě.

Návštěvníci města se nyní mohou orientovat, a to i díky vloženému plánu města, při poznávání historických památek Nymburka, o nichž se dozvědí i základní informace. Ty jsou doplněny osmi desítkami fotografií a obrázků.

Mezi nejoblíbenější zastávky turistů v Nymburce patří bezesporu cihlové památky – hradby, gotický kostel sv. Jiljí, kostel sv. Jana Nepomuckého a renesanční radnice, které jsou unikátními příklady středověkého stavitelství, ale i stavby moderní architektury, mezi nimiž se skví národní kulturní památka – krematorium architekta Bedřicha Feuersteina.

Reklama

Výběr článků

Načítám