Hlavní obsah

Program Letňáku 2014 na Střeleckém ostrově prázdninami nekončí

Novinky, Michaela Fialová Rozšafná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Léto se chýlí ke konci a vrcholí také prázdninový program na pražském Střeleckém ostrově. Ve čtvrtek 28. srpna přivítá koncert kapely Sto zvířat, 9. září přijede na „Střelák“ legendární inscenace „Ivánku, kamaráde…“ a 11. září tu „proti strachu“ vystoupí skupina The Tap Tap.

Foto: Archiv Letňáku 2014

Mnoho zážitků čeká návštěvníky Střeleckého ostrova ještě v průběhu září

Článek

„Program Letňáku 2014 - Léta pro Pražany, který probíhá jako letní scéna Malostranské besedy, s prázdninami nekončí. Mnoho zážitků tu na návštěvníky ostrova čeká ještě v průběhu měsíce září. Těšit se mohou Pražané na řadu kulturních zážitků. Jak na naší velké scéně, tak na pontonu, který kotví pod Mostem Legií,“ říká Tomáš Kopečný, PR manažer Letňáku 2014 – Léta pro Pražany.

V úplném závěru letních prázdnin se ostrov v centru Prahy na pár hodin promění ze střeleckého ve zvířecí. Kapela Sto zvířat přiveze 28. srpna na Střelecký ostrov písně z aktuálního alba Tlustej chlapeček se včelou v kalhotách, ale i osvědčené hity jako Škola, Nikdy nic nebylo, Nejkratší cesta nebo Dáma s čápem. „Se Zvířaty vystoupí na Střeláku také zpěváci ze skupiny The Tap Tap, obě kapely spolu zazpívají píseň Sundej. Součástí koncertu bude také předání Zlaté desky za album Rozptýlení po pozůstalé,“ vysvětluje Tomáš Kopečný.

Den po koncertu Sto zvířat bude Střelecký ostrov patřit Veletrhu sociálních služeb. „Jedná se o první akci svého druhu, kterou pořádá městská část Praha 1. Na veletrhu se představí poskytovatelé sociálních služeb z Prahy 1 a další organizace působící v neziskovém sektoru. Chybět nebude ani kvalitní kulturní program, který bude přizpůsoben tématu celé akce,“ vysvětluje Kopečný.

Na začátku školního roku se na Střeleckém ostrově představí herci Jiří Lábus a Petr Čtvrtníček, kteří se v úterý 9. září zeptají Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit?

Koncertem proti strachu se na Střelecký ostrov vrátí 11. září skupina The Tap Tap. Populární parta muzikantů se zdravotním postižením na koncertu připomene 13. výročí útoku na americká dvojčata. Součástí vystoupení bude také výstava vtipů o lidech s hendikepem a vynikající vepřové hody.

Dalším návratem, který v závěru letního programu zažije Střelecký ostrov, bude Dyzajn market, který se zde uskuteční 13. a 14. září. „Více než 300 designérů a tvůrců se o druhém zářijovém víkendu už podvacáté sejde na Piazzetě Národního divadla při příležitosti podzimního Dyzajn Marketu. Tentokrát se ale nově přesune také na nedaleký Střelecký ostrov, a naváže tak na zdejší srpnovou premiéru. Na obou místech nebude chybět doprovodný program s open-air koncerty, chill-out zónou či dětským koutkem,“ zve na prodejní výstavu autorské tvorby mluvčí Letňáku 2014 Tomáš Kopečný.

Více informace na www.letnak.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám