Hlavní obsah

Problémová karvinská ubytovna Průkopník jde k zemi

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Demoliční stroje se v pondělí zakously do budov bývalé ubytovny Průkopník v Karviné-Dolech. Ta patřila k nejproblémovějším, vládly zde špatné hygienické podmínky a bydleli v ní problémoví lidé. Rok poté, co ubytovnu opustili poslední obyvatelé, se její majitel po úvahách rozhodl k demolici.

Foto: Město Karviná

Demolice Průkopníku

Článek

"Po zvážení původní myšlenky využít tento objekt ve spojení s připravovanou průmyslovou zónou Nad Barborou bylo vedením realitní skupiny Asental Group, které objekt patří, rozhodnuto, že vhodnější pro možnost budoucího rozvoje celého území bude objekt ubytovny zdemolovat," říká mluvčí Asentalu Petr Handl.

Ubytovna byla uzavřena před rokem, přesněji 30. listopadu. Její obyvatelé se přestěhovali do centra Karviné, na ubytovnu Předvoj. Ta patří stejné společnosti. Objekt Průkopníku zmizí do konce letošního roku.

Samotné město tento krok jednoznačně vítá. "Nic lepšího si nemůže město přát, protože jakýkoli jiný způsob řešení by znamenal, že by tam zase jednou mohla ubytovna být, a to v žádném případě nechceme," sdělila mluvčí města Šárka Swiderová.

Po demolici budov Průkopníku má vlastník na jaře 2015 v plánu ještě provést terénní úpravy, díky nimž vznikne potenciál pro případnou budoucí zástavbu ve spojení s připravovanou průmyslovou zónou Nad Barborou.

Reklama

Výběr článků

Načítám