Hlavní obsah

Probíhá hodnocení finalistů soutěže o titul Vinařství roku 2011

Novinky, Petr Žabka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodnocení finalistů soutěže o titul Vinařství roku 2011 je v plném proudu. Odborná komise během pátku 9. března dokončí hodnocení všech šesti vinařství, která se probojovala do nejužší nominace a určí vítěze celého klání. Které vinařství je v ČR nejlepší, se dozvíme ale až 12. dubna v pražské Lucerně.

Foto: Petr Žabka

Soutěž o titul Vinařství roku každoročně oceňuje nejlepší Vinařství České republiky

Článek

Ve třetím ročníku soutěže o titul Vinařství roku 2011 vybralo 20 nominovatelů z celkem 878 moravských a českých vinařských společností šestici, která bude bojovat o titul Vinařství roku 2011.

Na rozdíl od jiných vinařských soutěží v České republice si statut soutěže o titul Vinařství roku zakládá na komplexním posuzování vinařských společností – tedy nejen na základě kvality vyráběného vína, ale také podle toho, jak svým podnikáním přispívají k pozvednutí, rozvoji a modernizaci oboru vinařství.

Ze všech nominovaných společností postoupila šestice s nejvyšším počtem udělených bodů. Mezi finalisty patří:

·         „Malý vinař“ František a Hana Mádlovi, Velké Bílovice

·         Moravíno s. r. o., Valtice

·         Vinařství Vladimír Tetur, Velké Bílovice

·         Vinařství Volařík, Mikulov

·         Vinné sklepy Valtice, a.s.

·         Znovín Znojmo a. s.

V současné době navštěvuje jednotlivá vinařství komise složená z pětice nezávislých odborníků jmenovaných organizátorem soutěže. Ti rozhodnou, který z finalistů je nejlepší.

Vítěz letošního ročníku Vinařství roku 2011 bude vyhlášen na slavnostním galavečeru 12. dubna ve Velkém sále paláce Lucerna v Praze. Titul reprezentuje originální bronzová plaketa a nově vítěz také obdrží finanční prémii ve výši 100 000 Kč od generálního partnera České spořitelny, a. s. Následně bude uveden do Síně slávy vinařství ČR zřízené v Národním vinařském centru ve Valticích. S výhrou je spojená také možnost užívat titul pro své marketingové účely, a to bez časového omezení vždy s uvedením roku, za který jej získal.

Více informací na webu: www.vinarstviroku.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám