Hlavní obsah

Pro návštěvníky Jeseníků je připravena hra s výherními turistickými známkami a QR kódem

Novinky, Táňa Arťušenková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Euroregion Praděd pro návštěvníky Jeseníků připravil letos další poznávací hru o ceny s názvem Putování bez hranic. Stačí, když při svém pobytu navštíví aspoň tři z osmnácti nabízených turistických cílů na českém nebo polském území euroregionu.

Foto: Táňa Arťušenková

K cílům patří i prohlídka jeskyně Na Špičáku.

Článek

Letáčky s podrobnými informacemi jsou k dispozici v informačních centrech měst a obcí, členů euroregionu, například v Bruntále, Krnově, Rýmařově nebo Zlatých Horách. A podobně je tomu i na polské straně. Svou návštěvu vybraných turistických cílů potom hráči v „íčku“ doloží vstupenkou či selfíčkem. Za odměnu získají originální výherní turistickou známku s QR kódem.

Hned po jeho načtení dostanou další dárek. Kdo vhodný přístroj na rozluštění kódu mít nebude, může si ho načíst doma. Jakmile zjistí, že se pod ním skrývá pobyt v některém jesenickém hotelu či penzionu, pak se o něj přihlásí přímo v ubytovacím zařízení do konce tohoto roku. Ostatní ceny získá do konce roku 2020 při příští návštěvě euroregionu po předložení výherní turistické známky na informačním centru.

„Do letošní naší hry, kdy turisté mají navštěvovat atraktivity bez omezení po obou stranách hranice Euroregionu Praděd, zasáhla nepříznivě pandemie koronaviru. Takže čeští účastníci si zatím mohou vybírat místa na české straně euroregionu a polští turisté zase na té své. Opatření se však už rozvolňují. Věřím, že brzy bude možné opět překračovat hranice obou států bez jakýchkoliv omezení a naše hra s turistickými známkami bude mít úspěch. Zejména tím, že její účastníci budou mít příjemnou motivaci k výletům za poznáním,“ uvedla ředitelka Euroregionu Praděd Alena Šmigurová.

Ten kdo se do hry zapojí, může například zamířit do Balneoparku Vincenze Priessnitze v Jeseníku, krnovské synagogy, městského muzea, zlatokopeckého skanzenu nebo Poštovní štoly ve Zlatých Horách, obdivovat velké mechové jezírko na Rejvízu, projet se po úzkokolejce Osoblažka či si prohlédnout jeskyni Na Špičáku v Písečné.

Na druhé straně hranice euroregionu k cílům patří třeba zámky Oppersdorffů v Głogówku, Moszna a Otmuchow, muzeum v Prudniku nebo nejstarší židovský hřbitov ve Slezsku v Białé.

Tato aktivita se koná v rámci projektu Česko-polský destinační management a je financována z Fondu mikroprojektů v Euroregionu Praděd.

Reklama

Výběr článků

Načítám