Hlavní obsah

Příznivci přírodních věd budou mít již pošesté sraz na Slezkoostravském hradě

Novinky, Beáta Kapošváry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slezskoostravský hrad již pošesté přivítá všechny - děti, mládež i dospělé, kdo mají rádi přírodní vědy a chtějí si s nimi pohrát a zažít zábavu i poučení. Akce Chemie na Slezskoostravském hradě 2012 se blíží, takže srdečně zveme všechny nadšence přírodovědných oborů. Vstup je zdarma.

Foto: Beáta Sklářová
Článek

Akce Chemie na Slezskoostravském hradě 2012 se uskuteční v úterý 26. června v prostorách Slezskoostravského hradu od 8.30 do 13.00 hodin. Kromě tradiční chemie, fyziky a matematiky je letošní ročník rozšířen o biologii.

Na co se můžete těšit?

Chemii reprezentuje opět chemický jarmark v desítkách stánků, rozmístěných v celém areálu hradu, u nichž návštěvníci nejen uvidí, ale budou si moci sami vyzkoušet zajímavé a efektní experimenty. Nebudou chybět ani „docentoherci“ (tři docenti katedry chemie Přírodovědecké fakulty Ostravské univerzity, kteří popularizují chemii touto netradiční divadelní formou), kteří své nové představení zahrají tentokrát spolu s několika studenty. A novinkou jsou mobilní chemičtí klauni.  

Fyzika ukáže pokusy s fyzikálními ději a matematici přichází, jako vždy, se zábavnou hrou, tentokrát šifrovací, a dalšími matematickými hrátkami. Biologové vám ukáží náš svět pod mikroskopy a uvidíte také ukázky daktyloskopie a mechanoskopie či minerální sbírky. Po celou dobu akce budou probíhat také soutěže a hry o ceny.

Věda je zábava, přijďte se o tom přesvědčit!

Pokud se chcete podívat, jak vypadaly předešlé ročníky akce Chemie na Slezskoostravském hradě, zde jsou odkazy:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám