Hlavní obsah

Přírodovědci představili novou knihu Příroda Pobečví

Novinky, Jiří Šafránek

V sobotu 14. září proběhl v Lipníku nad Bečvou slavnostní křest knihy Příroda Pobečví. Publikaci vydal Český svaz ochránců přírody ZO Lipník nad Bečvou a je obsáhlým souhrnem přírodního bohatství středního a dolního Pobečví. Na jejím vzniku se podílelo 25 autorů.

Foto: Jiří Šafránek

Obálka a jedna strana knihy Příroda Pobečví.

Článek

Představení knihy Příroda Pobečví proběhlo v rámci programu Dnů evropského dědictví ve Sboru Knížete míru (bývalá synagoga)v Lipníku nad Bečvou. Přítomen byl i vedoucí autorského kolektivu a iniciátor vzniku publikace Petr Tomáš, předseda ČSOP v Lipníku nad Bečvou.

Jedním z mnoha autorů je i mykolog Jiří Polčák, který v publikaci popisuje stovky druhů hub vyskytujících se nejen v lesích kolem řeky Bečvy od Hustopeč nad Bečvou až po její ústí do řeky Moravy.

Publikace Příroda Pobečví má 179 stran a čtenáři v ní najdou nejen historický pohled na vývoj Pobečví, ale především obsáhlé informace o geologii, rostlinstvu, houbách, bezobratlých a obratlovcích, kteří zde žijí. Rozsáhlá publikace je doplněna stovkami fotografií a bude v prodeji i ve vybraných knihkupectvích v regionu střední Moravy.

Publikace byla vydána za finanční podpory Olomouckého kraje, statutárního města Přerov, města Lipník nad Bečvou, města Hranice, obce Troubky a řady regionálních firem.

Reklama

Výběr článků

Načítám