Hlavní obsah

Přípravy výstavy betlémů v Centru Bohuslava Martinů v Poličce vrcholí

Novinky, Radka Marková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Centru Bohuslava Martinů v Poličce jsou v plném proudu přípravy vánoční výstavy betlémů a vánočních tradic.

Foto: Radka Marková

Instalace výstavy betlémů v Centru Bohuslava Martinů

Článek

Návštěvníci budou moci poprvé nasát atmosféru Vánoc v Centru Bohuslava Martinů již tuto neděli 21. listopadu od 14 hodin, kdy bude výstava slavnostně zahájena ve výstavních sálech.

Úvodní slovo pronese výtvarnice, etnografka a milovnice českých tradic Kamila Skopová. Vánočně naladí nejen koledy, které zazpívají děti ze Základní umělecké školy Bohuslava Martinů v Poličce, ale také tradiční vánoční čaj, svařené víno a vanilkové cukroví.

Vlastní výstava představí historicky starší betlémy i betlémy současné, vyrobené z  nejrůznějšího materiálu, od klasických vyřezávaných, přes betlémy keramické, pletené z  vlny, ale např. i pohyblivé. Naprostá většina betlémů je místní provenience, díky čemuž si budou moci návštěvníci udělat dobrou představu o betlemářské tradici na Poličsku.

Výstava betlémů bude v předvánočním čase obohacena také o ukázky tvorby lidových řemesel. Návštěvníci budou přihlížet nejen zručnosti řemeslníků, ale budou mít také jedinečnou příležitost vyrobit si např. svícen na sváteční stůl, vánoční přání nebo ozdoby na stromeček, a to v rámci nedělních řemeslných dílen, jež se budou konat každou neděli až do Vánoc, vždy od 13.00 do 15.00 hod. ve výstavních sálech Centra Bohuslava Martinů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám