Hlavní obsah

Připravit se na porod pod dohledem odborníka budou nově moci i maminky z Hranic

Novinky, Radka Miloševská

Nastávající maminky z Hranic a blízkého okolí se mohou od března připravovat na porod pod dohledem odborníků i v místě bydliště. Zdravotníci Nemocnice Valašské Meziříčí otevírají v březnu sérii předporodních kurzů i v Nemocnici Hranice.

Foto: archiv nemocnice

Předporodní kurzy v Nemocnici Hranice budou probíhat od měsíce března vždy první čtyři středy v měsíci.

Článek

„Zaznamenali jsme zvýšený zájem rodiček z Hranic na Moravě a blízkého okolí o porod ve valašskomeziříčské nemocnici i o předporodní přípravu. Proto se personál naší porodnice rozhodl, že vyjde maminkám z tohoto regionu vstříc a bude je navštěvovat v místě jejich bydliště tak, aby pro ně předporodní kurzy byly co nejvíce dostupné,“ uvedla staniční sestra gynekologicko-porodního oddělení Nemocnice Valašské Meziříčí Bc. Andrea Dočkalová.

Mnoho těhotných žen z Hranic a okolí doposud dojíždělo na předporodní kurzy, ale i cvičení, do valašskomeziříčské nemocnice.

Předporodní kurzy v Nemocnici Hranice budou probíhat od měsíce března vždy první čtyři středy v měsíci. První lekce je věnována péči o miminko, druhá průběhu porodu, třetí lekce se věnuje čtvrté době porodní a období šestinedělí a poslední lekce zahrnuje prohlídku porodního sálu a porodního oddělení Nemocnice Valašské Meziříčí.

Cena celého kurzu je 500 korun. „Porod je pro některé maminky stresující situace, a proto se snažíme alespoň seznámením s prostředím a přátelským přístupem snížit obavy dle našeho hesla ‚Pro porod bez obav‘. Základním cílem našich kurzů je odbourání strachu a nejistoty z porodu. Porod je o trpělivosti, spolupráci a pozitivním přístupu všech zúčastněných, tedy rodičky, jejího doprovodu a samozřejmě personálu. Snažíme se o laskavý a přátelský přístup, o vlídné a ochotné jednání, o maximální komunikaci, ale také o lidskou podporu,“ informovala staniční sestra gynekologicko-porodního oddělení Bc. Andrea Dočkalová.

Předporodní kurzy v Hranicích na Moravě proběhnou v prostorách Nemocnice Hranice, a to konkrétně v jídelně na adrese Zborovská 1245. Začátek lekcí je vždy v 15 hodin. Zájemci se mohou hlásit pomocí e-mailu na adrese andrea.dockalova@nvm.agel.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám