Hlavní obsah

Princezna zve na Pohádkovou prohlídku zámku v Mníšku pod Brdy

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zámek v Mníšku pod Brdy se těší na své věrné návštěvníky i na přelomu roku. Poslední den roku 2015 zve na Silvestrovské prvorepublikové prohlídky s vnučkou paní hraběnky a hned první den roku 2016 na Novoroční pohádkové prohlídky s princeznou Aničkou.

Foto: archiv zámku Mníšku pod Brdy

Princezna Anička vítá první návštěvníky nového roku

Článek

Jak na Nový rok, tak po celý rok. Praví stará moudrost. A proto je dobré nesedět jen doma za pecí, nýbrž vyrazit ven. A příležitost k pěknému výletu nabízí rodinám s dětmi zámek v Mníšku pod Brdy nedaleko Prahy.

Vánoce jsou časem plným pohádek, které všechny děti rády sledují. A s nimi možná i jejich rodiče. Jestli jste se dobře dívali, určitě se na prohlídce zámkem pobavíte. 1. ledna 2016 bude provádět princezna Anička, která prozradí, že se v komnatách pohádky schovaly. Ale poznat jaké to jsou, to je už úkolem malých návštěvníků.

Při Pohádkové prohlídce s princeznou budou hledat nápovědy a hádat v každé místnosti pohádku. Jedna je plná čertů, ve druhé je tlustý pán, v jiné princezna a v další třeba duch rytíře. V rámci prohlídky uvidíte velké zámecké jídelny, malý kuřácký salónek, věž plnou hodin nebo malovanou přípravnu jídel.

Pohádkový svět se otevírá také v Kouzelném sklepení zámku. Můžete tu zkusit hádat, z jaké pohádky se sem zatoulal starý pan král, co drží zámecký čert v ruce, kde bydlí vodník Ivánek nebo proč má ježibaba zahnutý nos. Začněte nový rok příjemným zážitkem.

Reklama

Výběr článků

Načítám