Hlavní obsah

Primátor Opavy poděkoval polskému redaktorovi za rozvoj vztahů mezi Opavou a Ratiboří

Novinky, Milan Haluška

Primátor města Opavy Zdeněk Jirásek přijal v úterý na radnici polského redaktora Jana Czieslaka. Ten pomáhá v navazování příhraničních česko-polských kontaktů mezi Opavou a Ratiboří.

Foto: Město Opava

Vlevo na smímku primátor města Zdeněk Jirásek, vpravo pak redaktor Czieslak.

Článek

Jan Czieslak pracuje pro jedno z polských rádií. Jedná se o vysílání pro Slezské a Opolské vojvodství, které je slyšitelné i v našem regionu. Pořad se jmenuje Pozdrav z Opavy a Jan Czislek ho moderuje od března roku 2011. V neděli 7. dubna byl odvysílán jeho jubilejní 100. díl.

"Práce pana redaktora Czieslaka si nesmírně vážím. Nejen já, ale celé vedení města si uvědomujeme sílu tradice, která je s ním spojená, a to tradice navazování příhraničních česko-polských kontaktů mezi Opavou a Ratiboří. Jeho činnost vytváří příznivé klima na obou stranách hranice, přináší pohodu, jak sám ze své zkušenosti vím, do našich domácností a je také dokladem toho, že čeština s polštinou jsou si stále natolik blízké, že téměř není potřeba tlumočit," uvedl v děkovné řeči primátor Jirásek.

Primátor se s redaktorem setkal za přítomnosti řady hostů – viceprezidenta opavského Rotary clubu Břetislava Tůmy, ředitele Slezského divadla Jindřicha Pasker, bývalého opavského primátora Jana Mrázka a ředitele Střední školy technické Jaroslava Burdy – mu poděkoval za rozvoj česko‑polských vztahů a za propagaci Slezské metropole v partnerském městě Ratiboři.

"Opava je velmi krásné kulturní město. Musím přiznat, že se pomalu cítím více Opavanem než Ratibořanem. Kdybych někdy musel opustit své rodné město, určitě bych se přestěhoval právě do Opavy," řekl s úsměvem Jan Czieslak a dodal, že ocenění své práce si velice váží a do Opavy se bude vždy velmi rád vracet.

Reklama

Výběr článků

Načítám