Hlavní obsah

Přijďte si zazávodit s mistry skokanských můstků

Novinky, Leona Roháčková

Světově proslulí skokani na lyžích Adam Matysz, Pavel Ploc, Jan Matura, Matti Nykaenen, Robert Kranjec, Janne Ahonen. Ti všichni přijedou do Dolní Moravy, aby byli při rozlučce Jakuba Jandy se sportovní kariérou. Zároveň budou všichni skákat pro dobrou věc. Můžete se přidat i vy.

Foto: Archiv Jakub Janda

Jakub Janda

Článek

Projekt Open World Cup vznikl v hlavě Vlastimila Blaťáka, zakladatele občanského sdružení LucyTeam. Jedním z jeho cílů je umožnit fanouškům profesionálních skokanů skočit si na stejném můstku se svými idoly. Tím druhým je vybrat z registračních poplatků od účastníků část peněz na inkubátor pro předčasně narozené děti, který rozšíří zázemí nemocnice v Šumperku.

„Zažil jsem před lety situaci, kdy mojí těžce postižené dceři hrozilo pár týdnů po narození, že bude kvůli malému počtu těchto přístrojů od inkubátoru odpojena,” vysvětlil Vlastimil Blaťák.

Do soutěže projektu Open World Cup se může zapojit každý, kdo umí jezdit na lyžích. Můstky, na kterých se bude soutěžit v kvalifikaci i ve finále, budou mít doletový bod maximálně deset metrů. To znamená, že na ně mohou amatéři včetně dětí na běžných sjezdových lyžích.

Registrační formulář, podrobnosti a podmínky najdou zájemci na webu openworldcup.cz.

Projekt odstartoval začátkem roku kvalifikačními koly v několika střediscích po celém Česku, bude pokračovat semifinálovými boji a velkým finále 29. a 30. března v Dolní Moravě. Patronem pořádajícího sdružení je od roku 2012 právě Jakub Janda, který jako vůbec první Čech vyhrál v roce 2006 Světový pohár.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám